نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1389/03/12

برگزار شده توسط:
استان قزوین/ شهر قزوین

موضوع:
تحلیل قسمت اخیر ماده 277 قانون مدنی

پرسش:
در دعوای الزام به ایفای تعهد چنان چه خوانده اصل مسیولیت خویش (تعهد نسبت به موضوع خواسته و اجرا نشدن آن) را بپذیرد اما اظهار کند که در حال حاضر امکان اجرای تمام و یا قسمتی از موضوع تعهد را ندارد و از دادگاه تقاضای مهلت عادلانه یا تقسیط ایفای تعهد را نماید با توجه به قسمت اخیر ماده 277 قانون مدنی : الف: آیا اظهار خوانده به عدم تمکن قابل رسیدگی و اتخاذ تصمیم است یا دعوایی مستقل محسوب شده و مستلزم تقدیم دادخواست اعسار و رسیدگی علی حده است؟ ب: مراد از توانایی حاکم (دادگاه) چیست؟ با توجه به وضعیت مدیون دادگاه در اعطای مهلت یا تقسیط بدهی اختیار مطلق دارد؟ ج: مقصود از وضعیت مدیون چیست؟ آیا وضعیت مدیون و داین نیز در رسیدگی موثر است؟ د: آیا اعطای مهلت عادله جهت انجام تعهد به مدیون یا تقسیط دین مانع استحقاق خواهان از دریافت خسارت تاخیر تادیه یا وجه التزام خواهد بود؟

نظر هیئت عالی:
نشست قضایی (1) مدنی: نظر اکثریت در مورد کلیه سوالات مطروحه صایب و مورد تایید است. زیرا اولا: اظهار خوانده بر عدم توانایی پرداخت با توجه به ماده 277 قانون مدنی نیازمند طرح دعوای جداگانه یا تقدیم دادخواست اعسار نمی باشد. ثانیا: اختیار دادگاه بر مبنای رسیدگی به وضعیت مدیون و احراز ناتوانی او در پرداخت دفعتا واحدتا می باشد. ثالثا: اعطای مهلت قاطع استمرار خسارت تاخیر تادیه یا وجه التزام خواهد بود.

نظر اکثریت:
الف:

نظر اقلیت:
الف:

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 277 - متعهد نمی تواند متعهدله را مجبور به قبول قسمتی از موضوع تعهد نماید ولی حاکم می تواند نظر به وضعیت مدیون مهلت عادله یا قرار اقساط دهد.

مشاهده ماده 277 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM