نشست قضایی شماره 1400-7809

نشست قضایی شماره 1400-7809

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-7809


کد نشست:
1400-7809

تاریخ برگزاری:
1398/05/22

برگزار شده توسط:
استان تهران/ شهر لواسان

موضوع:
حدود اعتبار توافقات مالکین آپارتمان منطبق با قانون تملک آپارتمان ها

پرسش:
آیا اکثریت مالکین یک آپارتمان می توانند در فضای مشترک و غیر اختصاصی آپارتمان علی رغم مخالفت یک مالک اقدام به نصب آسانسور نمایند ؟

نظر هیئت عالی:
در فرض سوال اگر نسبت به احداث و نصب آسانسور در فضای مشترک و غیراختصاصی آپارتمان مجوز لازم از شهرداری اخذ شده و خللی به ارکان ساختمان وارد نکند با لحاظ مفاد ماده 6 از قانون تملک آپارتمانها براساس موافقت اکثریت مالکین که بیشترین مالکیت از مساحت آپارتمان را دارند نصب و احداث آسانسور در قسمت مشترک بلامانع است و مخالفت احدی از مالکین در این خصوص تاثیری نخواهد داشت.

نظر اکثریت:
اگر مجوز مربوط به احداث آسانسور از سوی شهرداری اخذ شده باشد و نصب آسانسور در ساختمان مانع شهرسازی نداشته باشد با لحاظ ماده 6 از قانون تملک آپارتمان ها اکثریت مالکین می توانند تصمیم به نصب و احداث آسانسور در قسمت مشترک اتخاذ نموده و مخالفت احدی از مالکین در این خصوص تاثیری نخواهد داشت. ملاک ماده 594 از قانون مدنی نیز در بحث وقوع ضرر موید این نظر است.

نظر ابرازی:
ماده 6 قانون تملک آپارتمانها مربوط به اداره و امور مربوط به قسمت های مشترک است که در زمان احداث آپارتمان بوده است. اکثریت مالکین نمی توانند سازه ای را به آپارتمان محلق نمایند. در فرض سوال که اکثریت مالکین قصد احداث آپارتمان دارند نمی توانند به ماده 6 تمسک نمایند و صرفا احداث آسانسور منوط به اذن همه شرکا می باشد.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 6 ـ تفکـیک و افراز اراضی کشاورزی و باغات و صـدور سند مالکیت برای آنها با رعایت قانون جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی و ایجاد قطعات مناسب فنی اقتصادی مصوب 21/11/1385 مجمع تشخیص مصلحت نظام بلامانع است. تبصره 1ـ صدور سند تفکیکی آن دسته از اراضی کشاورزی اعم از نسق و باغ که مساحت آنها زیر حدنصابهای مندرج مذکور بوده لکن به دلیل محاط شدن به معابر عمومی موجود یا اراضی دولتی و ملی و یا اراضی دارای سند تفکیکی؛ امکان صدور سند مشاعی برای آنها وجود ندارد بلامانع است. تبصره 2ـ تفکیک و افراز نسقهای زراعی و باغات مشمول «قانون مربوط به اصلاحات ارضی مصوب 26/2/1339 و اصلاحات بعدی آن» و اراضی مشمول قانون واگذاری زمینهای بایر و دایر که بعد از انقلاب به صورت کشت موقت در اختیار کشاورزان قرار گرفته است مصوب 8/8/1365 و اصلاحات بعدی آن فقط به میزان نسق اولیه یا سند بیع شرط مجاز است و صدور سند تفکیکی برای صاحب نسق اولیه یا سند بیع شرط یا خریداران از آنها به میزان نسق اولیه یا سند بیع شرط بلامانع می باشد. تبصره 3ـ صدور سند رسمی برای اعیانی های احداث شده در اراضی کشاورزی و باغات با رعایت قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب 31/3/1374 و اصلاح بعدی آن بلامانع است. در صورت وجود اعیانی غیرمجاز صدور سند عرصه بدون درج اعیانی منعی ندارد. تبصره 4ـ صدور سند مالکیت برای اراضی کشاورزی و نسقهای زراعی و باغات در صورتی که میزان تصرفات متقاضی ثبت بیش از نسق زراعی یا باغی باشد چنانچه معارضی وجود نداشته باشد با رای هیات بلامانع است.

مشاهده ماده 6 قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان های فاقد سند رسمی

ماده 6 - چنانچه قراردادی بین مالکین یک ساختمان وجود نداشته باشد کلیه تصمیمات مربوط به اداره و امور مربوط به قسمت های مشترک به اکثریت آرا مالکینی است که بیش از نصف مساحت تمام قسمت های اختصاصی را مالک باشند. تبصره - نشانی مالکین برای ارسال کلیه دعوتنامه ها و اعلام تصمیمات مذکور در این قانون همان محل اختصاصی آنها در ساختمان است مگر این که مالک نشانی دیگری را در همان شهر برای این امر تعیین کرده باشد.

مشاهده ماده 6 قانون تملک آپارتمان ها

ماده 594 - هر گاه قنات مشترک یا امثال آن خرابی پیدا کرده و محتاج به تنقیه و تعمیر شود و یک یا چند نفر از شرکاء بر ضرر شریک یا شرکای دیگر از شرکت در تنقیه یا تعمیر امتناع نمایند شریک یا شرکای متضرر می توانند به حاکم رجوع نمایند در این صورت اگر ملک قابل تقسیم نباشد حاکم می تواند برای قلع ماده ی نزاع و دفع ضرر شریک ممتنع را به اقتضای موقع به شرکت در تنقیه یا تعمیر یا اجاره یا بیع سهم خود اجبار کند.

مشاهده ماده 594 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM