نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1381/04/02

برگزار شده توسط:
استان چهار محال و بختیاری/ شهر شهرکرد

موضوع:
احتساب ابتدای مهلت تخلیه طبق قانون موجر ومستاجر سال 1356

پرسش:
طبق ماده 27 قانون روابط موجر و مستاجر سال 1356: «در مواردی که حکم تخلیه صادر می شود دادگاه ضمن صدور حکم مهلتی که از ده روز کمتر و از دو ماه بیشتر نباشد برای تخلیه تعیین می نماید». با توجه به این که در اکثر پرونده ها در احکام صادره مهلت قید نشده و در مرحله اجرا پس از درخواست محکوم علیه پرونده جهت تعیین مهلت به شعبه مربوط ارسال می شود مهلت مورد نظر از چه زمانی احتساب می گردد؟

نظر هیئت عالی:
مطابق ماده 27 قانون روابط موجر و مستاجر سال 1356 دادگاه باید ضمن صدور حکم تخلیه مهلتی که از دو ماه بیشتر و از ده روز کمتر نباشد برای تخلیه تعیین بنماید. با این ترتیب مهلت تخلیه باید مورد لحوق حکم قرار گیرد و حسب مورد بر دادگاه تجدیدنظر استان یا دادگاهی که حکم در آن قطعیت حاصل نموده تکلیف است که در صورت عدم تصریح مهلت رای صادره را اصلاح و رفع نقص نماید. مهلت تخلیه از تاریخ ابلاغ دادنامه قطعی یا قطعیت حکم شروع می شود و چنان چه حکم تخلیه با پرداخت حق کسب و پیشه و یا تجارت صادر شود مهلت های مذکور طبق تبصره 1 ماده مرقوم از تاریخ ایداع یا پرداخت حق مزبور شروع خواهد شد.

نظر اکثریت:
اول مبادرت به صدور رای اصلاحی می نماید که در ضمن آن مدت تعیین می شود و ابتدای این مدت از زمان قطعی شدن دادنامه اصلاحی است. پس از طی شدن مهلت دادگاه باید مبادرت به صدور اجراییه نماید و موجر باید حق کسب و پیشه را نیز بپردازد. ابتدای مهلت تخلیه که توسط دادگاه تعیین می شود بعد از پرداخت حق کسب و پیشه است.

نظر اقلیت:
مهلت از زمانی محاسبه می شود کـه حـق کـسب و پیشـه پرداخت می شود و اگـر حق کسب و پیشه نباشد دادگاه باید مهلت را مشخص کند و می تواند اساسا بـگویـد مهلت مصداق ندارد و از زمان قطعیت حکم ده روز یا دو ماه.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM