نشست قضایی شماره 1399-6841

نشست قضایی شماره 1399-6841

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6841


کد نشست:
1399-6841

تاریخ برگزاری:
1397/12/20

برگزار شده توسط:
استان یزد/ شهر میبد

موضوع:
مجازات و تطبیق قانونی بزه جاساز کردن مواد مخدر برای متهم کردن دیگری

پرسش:
شخص الف به اتهام نگهداری مواد مخدر با توجه به کشف مواد مخدر در خودروی وی دستگیر می شود پس از انجام تحقیقات مشخص می گردد شخص ب اقدام به جاسازی مواد مخدر برای متهم کردن شخص الف نموده است و در خصوص الف قرار منع تعقیب صادر می گردد و در خصوص دیگری با استناد به ماده 26 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و الحاق موادی به آن به اتهام جاسازی مواد مخدر به قصد متهم کردن دیگری کیفرخواست صادر و در دادگاه در مرحله رسیدگی قرار می گیرد و در این حین شخص الف شکایتی علیه شخص ب مبنی بر مخفی کردن مواد مخدر در خودروی وی به قصد متهم کردن وی به استناد ماده 699قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات مطرح می نماید حال سوال اینجاست که اولا با توجه به رسیدگی موضوع طبق ماده 26 قانون مربوط به مواد مخدر و صدور کیفرخواست مجازات ماده 699 قانون مذکور نیز قابل اعمال و رسیدگی می باشد یا خیر؟ ثانیا تکلیف قاضی محترم دادسرا در خصوص شکایت اخیر شخص الف چیست؟

نظر هیئت عالی:
موضوع در حدود ماده 26 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر قابل تعقیب است. لهذا نظریه اکثریت صحیحا صادر گردیده و صایب می باشد.

نظر اکثریت:
با توجه به اینکه در قانون مواد مخدر که قانون خاص بوده جرم انگاری گردیده با ید بر اساس قانون مذکور مجازات صورت گیرد و باید در خصوص شکایت وی که هم اکنون از حیث جنبه عمومی شکایت کرده رسیدگی صورت گیرد و با دستور به دادگاه ارسال شود.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه در قانون مواد مخدر که قانون خاص بوده جرم انگاری گردیده با ید بر اساس قانون مذکور مجازات صورت گیرد و باید در خصوص شکایت وی که هم اکنون از حیث جنبه عمومی شکایت کرده رسیدگی صورت گیرد و منع تعقیب به لحاظ اینکه سابقا رسیدگی صورت گرفته است صادر گردد.

مبحث:
حقوق جزای عمومی , آیین دادرسی کیفری , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 699 ـ جنایتی که موجب پیدایش عیبی در گفتار یا ادای حروف گردد و یا عیب موجود در آن را تشدید کند موجب ارش است.

مشاهده ماده 699 قانون مجازات اسلامی

ماده 698 ـ از بین بردن گویایی به طور کامل و بدون قطع زبان دیه کامل و از بین بردن قدرت ادای برخی از حروف به همان نسبت دیه دارد. تبصره ـ شخصی که دارای لکنت زبان است و یا به کندی یا تندی سخن میگوید یا برخی از حروف را نمی تواند تلفظ کند گویا محسوب می شود و دیه از بین بردن ادای هر حرف با توجه به تعداد حروف زبان تکلم مجنی علیه تعیین می شود. مانند اینکه از بین بردن قدرت ادای یک حرف شخص فارسی زبان یک سی و دوم دیه کامل است.

مشاهده ماده 698 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM