نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1397/12/02

برگزار شده توسط:
استان خراسان جنوبی/ شهر بیرجند

موضوع:
موقعیت خواهان و خوانده در دعوی مطلقه شدن زوجه در فرضی که زوجه به موجب سند رسمی وکالت در مطلقه نمودن خویش را با کلیه اختیارات اخذ کرده است

پرسش:
زوجه به موجب وکالتنامه ی محضری که حسب آن زوج به زوجه وکالت داده که اختیار داشته باشد با تشریفات قانونی و اداری ضمن تقدیم دادخواست به خواسته ی طلاق به هر قسم و به هر نحوی که وکیل صلاح بداند با رعایت قانون طلاق و آیین نامه های اجرایی آن و مراجعه به دفتر رسمی طلاق اقدام به ثبت واقعه ی طلاق و.. . نموده و به طور کلی اقدام به هر امری که در خصوص انجام طلاق به هر قسم که باشد و فیمابین وکیل و موکل لازم باشد با حق توکیل به غیر و با اختیارات تام و مطلقه به هر نحو عمل و اقدام کند دادخواستی از سوی زوجه و به خواسته ی طلاق تقدیم شده است؛ در فرض موضوع وضعیت قرار گرفتن و موقعیت خواهان و خوانده ی دعوی چگونه است؟

نظر هیئت عالی:
در فرضی که زوجه به موجب سند رسمی از سوی زوج وکالت در مطلقه نمودن خود داشته باشد با رعایت شرایط و تشریفات دادخواست زوج به عنوان خواهان دعوی طلاق و زوجه به عنوان خوانده در دادخواست درج و به استناد سند رسمی وکالت با عنایت به ماده 33 قانون آیین دادرسی مدنی به لحاظ داشتن اختیار حق توکیل وکیل دادگستری برای زوج انتخاب و در واقع وکیل مبادرت به طرح دعوا می نماید.

نظر اکثریت:
با توجه به نوع وکالت زوجه می تواند خود خواهان و زوج را خوانده دعوی قرار دهد و نیازی به این که برای زوج وکیلی گرفته باشد نیست.

نظر اقلیت:
در فرضی که زوجه به موجب سند رسمی وکالت در مطلقه نمودن خویش را با کلیه اختیارات اخذ کرده است به لحاظ آن که به موجب ماده ی 33 قانون آیین دادرسی مدنی وکیل حاضر در دادگاه باید دارای شرایطی باشد که به موجب قوانین راجع به وکالت در دادگاه مقرر شده به علاوه از حیث اصول دادرسی یک شخص نمی تواند هم طرح کننده دعوی باشد و هم در قبول آن پاسخگو باشد لذا در فرض مذکور در صورتی که در وکالتنامه مورد نظر (همانند موضوع سوال) وکالت با حق توکیل به غیر باشد زوجه با تفویض وکالت اعطایی از سوی زوج به وکیل دادگستری برای قرار گرفتن در جایگاه خوانده می تواند مبادرت به تقدیم دادخواست طلاق کند.

مبحث:
قانون مدنی , آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 33 - وکلای متداعیین باید دارای شرایطی باشند که به موجب قوانین راجع به وکالت در دادگاهها برای آنان مقرر گردیده است.

مشاهده ماده 33 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM