نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1383/03/10

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر فریدونشهر

موضوع:
جایز نبودن تجدید وقت رسیدگی

پرسش:
در صورت تعیین وقت رسیدگی اگر خواهان مبادرت به انتخاب وکیل کند و موضوع را دو روز قبل از جلسه رسیدگی اعلام دارد با توجه به اینکه ابلاغ به وکیل اجرای ماده 64 قانون آیین دادرسی مدنی را با مشکل مواجه می کند تکلیف چیست؟

نظر هیئت عالی:
در صورتی که تعیین وقت داد رسی به عمل آمده باشد و وقت رسیدگی به شخص خواهان ابلاغ شده باشد و نامبرده دو روز قبل از حلول جلسه وکیل دادگستری برای جلسه دادرسی معرفی کند با توجه به اینکه وقت دادرسی به خواهان که اصیل در دعواست قبلا ابلاغ شده ابلاغ مجدد به وکیل خواهان دعوا ضرورتی ندارد و موجبی برای اعمال ماده 64 قانون آیین دادرسی مدنی وجود ندارد و اصل بر این است که وکیل مطلع از وقت دادرسی است با این ترتیب تجدید وقت رسیدگی جایز نیست و اتفاق نظر تایید می شود.

نظر اتفاقی:
نظر به اینکه تنها به علل و جهات مذکور در مواد 41 و 99 قانون آیین دادرسی مدنی جلسات رسیدگی دادگاه تجدید می شود و غیر از جهات مذکور مستند قانونی دیگری وجود ندارد و با عنایت به اینکه علت قانونی تجدیدجلسه نیز ذیل صورتجلسه قید می گردد. لذا تجدید جلسه دادرسی به علت مذکور فاقد وجاهت قانونی تلقی می شود.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 64 - مدیر دفتر دادگاه باید پس از تکمیل پرونده آن را فورا دراختیار دادگاه قرار دهد. دادگاه پرونده را ملاحظه و درصورتی که کامل باشد پرونده را با صدور دستور تعیین وقت به دفتر اعاده می نماید تا وقت دادرسی ( ساعت و روز و ماه و سال) را تعیین و دستور ابلاغ دادخواست را صادر نماید. وقت جلسه باید طوری معین شود که فاصله بین ابلاغ وقت به اصحاب دعوا و روز جلسه کمتر از پنج روز نباشد. درمواردی که نشانی طرفین دعوا یا یکی از آنها درخارج از کشور باشد فاصله بین ابلاغ وقت و روز جلسه کمتر از دو ماه نخواهد بود.

مشاهده ماده 64 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 41 - وکلاء مکلفند در هنگام محاکمه حضور داشته باشند مگر اینکه دارای عذر موجهی باشند. جهات زیر عذر موجه محسوب می شود: 1 - فوت یکی از بستگان نسبی یا سببی تا درجه اول از طبقه دوم. 2 - ابتلاء به مرضی که مانع از حرکت بوده یا حرکت مضر تشخیص داده شود. 3 - حوادث قهری از قبیل سیل و زلزله که مانع از حضور در دادگاه باشد. 4 - وقایع خارج از اختیار وکیل که مانع از حضور وی در دادگاه شود. وکیل معذور موظف است عذر خود را به طور کتبی با دلایل آن برای جلسه محاکمه به دادگاه ارسال دارد. دادگاه درصورتی به آن ترتیب اثر می دهد که عذر او را موجه بداند در غیر این صورت جریان محاکمه را ادامه داده و مراتب را به مرجع صلاحیتدار برای تعقیب انتظامی وکیل اطلاع خواهد داد. درصورتی که جلسه دادگاه به علت عذر وکیل تجدید شود دادگاه باید علت آن و وقت رسیدگی بعدی را به موکل اطلاع دهد. در این صورت جلسه بعدی دادگاه به علت عدم حضور وکیل تجدید نخواهد شد.

مشاهده ماده 41 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 99 - دادگاه می تواند جلسه دادرسی را به درخواست و رضایت اصحاب دعوا فقط برای یک بار به تاخیر بیندازد.

مشاهده ماده 99 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM