نشست قضایی شماره 1397-5340

نشست قضایی شماره 1397-5340

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5340


کد نشست:
1397-5340

تاریخ برگزاری:
1383/12/15

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر قائم شهر

موضوع:
تاثیر استرداد دعوای اصلی در دعوای تقابل

پرسش:
شخص (الف) به طرفیت (ب) طرح دعوا کرده است و (ب) نیز دعوای تقابل به طرفیت (الف) مطرح می کند. در مراحل رسیدگی (الف) دعوای خود را مسترد داشته است. دادگاه در خصوص دعوای تقابل چه تصمیمی اتخاذ می کند؟

نظر هیئت عالی:
خوانده می تواند در مقابل ادعای خواهان اقامه دعوا کند. این ادعا در صورتی که با دعوای اصلی ناشی از یک منشا بوده و با آن ارتباط کامل داشته باشد دعوای تقابل نام یده شده و با دعوای اصلی یکجا رسیدگی می شود. حال اگر خواهان دعوای اصلی دعوای خود را مسترد کرد این استرداد تاثیری در دعوای تقابل ندارد زیرا دعوای تقابل دعوای مستقلی بوده و به هرصورت خوانده دعوای اصلی به موجب دادخواست تقدیمی حقوقی برای خود قا یل است که باید به آنها رسیدگی شود و استرداد دعوای اصلی تاثیری در دعوای تقابل ندارد خصوصا اینکه در دعوای تقابل خواهان هزینه دادرسی مربوط را پرداخته و جدای از دعوای اصلی به مقام استیفای حق خود بر آمده و بر اثبات ادعا دلایل هم اقامه کرده که باید به آن رسیدگی و در نهایت دعوا منتهی به حکم شود.

نظر اتفاقی:
با توجه به اینکه دعوای تقابل دعوای جداگانه و مستقل است و رسیدگی به دعوای تقابل با دعوای اصلی در صورت صلاحدید دادگاه به صورت توامان به لحاظ عدم صدور آرای متعارض و عدم اطاله دادرسی است و از طرفی ماده 143 قانون آیین دادرسی مدنی شرایط دعوای اصلی را برای دعوی تقابل بیان داشته است بنابراین چون دعوای تقا بل مسترد نشده است دادگاه در مورد دعوای تقابل به رسیدگی خود ادامه می دهد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 143 - دادخواست دعوای متقابل باید تا پایان اولین جلسه دادرسی تقدیم شود و اگر خواهان دعوای متقابل را در جلسه دادرسی اقامه نماید خوانده می تواند برای تهیه پاسخ و ادله خود تاخیر جلسه را درخواست نماید. شرایط و موارد رد یا ابطال دادخواست همانند مقررات دادخواست اصلی خواهد بود.

مشاهده ماده 143 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM