نشست قضایی شماره 1400-8222

نشست قضایی شماره 1400-8222

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8222


کد نشست:
1400-8222

تاریخ برگزاری:
1398/04/12

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر خوانسار

موضوع:
اخلال در نظم جلسه دادگاه توسط وکیل و اعلام جرم به دادسرای شهرستان

پرسش:
درصورتی که وکیل در جلسه دادرسی باعث اخلال در نظم دادگاه شود آیا علاوه بر تخلف شان وکالت مرتکب جرم دیگری شده؟ آیا می توان به دادسرای شهرستان اعلام جرم کرد یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
همانگونه که در نظر اکثریت آمده اخلال در نظم دادگاه دارای حکم خاص و از مصادیق ماده 618 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375 خارج است.

نظر اکثریت:
اخلال در نظم جلسه دادگاه علاوه بر اینکه مشمول ماده 354 قانون آیین دادرسی کیفری و 101 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی می شوند از مصادیق ماده 618 کتاب تعزیرات و مجازات های بازدارنده محسوب می شود و بنابراین علاوه بر اینکه تخلف انتظامی از ناحیه وکیل می باشد و مواد 101 آیین دادرسی مدنی و 354 آیین دادرسی کیفری حسب مورد قابل اعمال است؛ می توان مراتب ارتکاب جرم را به دادسرای شهرستان اعلام کرد.

نظر اقلیت:
اخلال در نظم جلسه دادگاه توسط وکیل علاوه بر تخلف انتظامی وکیل صرفا مشمول ماده 354 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 (در دادگاه کیفری) و ماده 101 آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی (در دادگاه حقوقی) می شود و از مصادیق ماده 618 کتاب تعزیرات و مجازات های بازدارنده محسوب نمی شود؛ زیرا ماده 354 و ماده 101 قانون خاص می باشند که در رابطه با نظم محاکم وضع شده اند و اخلال در نظم جلسه دادگاه را از شمول ماده 618 قانون مجازات اسلامی (کتاب تعزیرات) خارج می نمایند.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 101 - دادگاه می تواند دستور اخراج اشخاصی را که موجب اختلال نظم جلسه شوند با ذکر نحوه اختلال درصورت جلسه صادر کند و یا تا بیست و چهار ساعت حکم حبس آنان را صادر نماید. این حکم فوری اجرا می شود و اگر مرتکب از اصحاب دعوا یا وکلای آنان باشد به حبس از یک تا پنج روز محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 101 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 354 ـ اخلال در نظم دادگاه از طرف متهم یا سایر اشخاص موجب غیرعلنی شدن محاکمه نمی شود بلکه باید به گونه مقتضی نظم برقرار شود. رئیس دادگاه می تواند دستور اخراج کسانی را که باعث اخلال در نظم دادگاه می شوند صادر کند مگر اینکه اخلال کننده از اصحاب دعوی باشد که در اینصورت رئیس دادگاه دستور حبس او را از یک تا پنج روز صادر می کند. این دستور پس از جلسه رسیدگی فوری اجراء می شود. اگر اخلال کننده از وکلای اصحاب دعوی باشد دادگاه به وی در خصوص رعایت نظم دادگاه تذکر می دهد و در صورت عدم تاثیر وی را اخراج و به دادسرای انتظامی وکلا معرفی می کند. چنانچه اعمال ارتکابی واجد وصف کیفری باشد اجرای مفاد این ماده مانع از اعمال مجازات قانونی نیست. دادگاه پیش از شروع به رسیدگی مفاد این ماده را به اشخاصی که در جلسه دادگاه حضور دارند تذکر می دهد.

مشاهده ماده 354 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 618 ـ هرگاه دندان های اصلی دائمی از بیست و هشت عدد کمتر باشد به همان نسبت از دیه کامل کاهش مییابد خواه خلقتا کمتر باشد یا در اثر عارضه ای کم شده باشد.

مشاهده ماده 618 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM