نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1380/10/01

برگزار شده توسط:
استان تهران/ شهر تهران

موضوع:
تصمیم دادگاه درخصوص زوجه ای که بااخطار دادگاه ازمعرفی خود استنکاف کرده

پرسش:
اگر زوج دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش را تقدیم کرده باشد و دادگاه برای صدور این گواهی دستور معرفی زوجه به پزشکی قانونی را صادر نموده باشد و زوجه تمکین نکند دادگاه چه تصمیمی اتخاذمی کند؟

نظر هیئت عالی:
با تذکر به این که به موجب ماده ی 31 قانون حمایت خانواده مصوب 1/12/1391 برخلاف تبصره ی 7 ماده واحده قانون اصلاح طلاق که ارایه گواهی پزشکی قانونی دایر به وجود جنین یا عدم آن را از شرایط صدور گواهی عدم امکان سازش اعلام کرده بود در حال حاضر و به موجب قانون جدید صرفا ثبت طلاق منوط به ارایه گواهی مزبور است و در گذشته نیز به لحاظ حفظ حقوق زوجه در تعیین تکلیف جنین مقرر می شد که ظرف مهلت معین گواهی مزبور اخذ و ضمیمه پرونده شود و با این حال در صورت عدم اقدام زوجه مانعی برای صدور گواهی مذکور بعد از اجرای تکلیف دادگاه وجود نداشت النهایه به موجب قانون جدید نیز که ارایه گواهی مزبور برای ثبت طلاق الزامی است این موضوع می تواند از طریق دادگاه یا دفترخانه طلاق با اخطاریه چند روز خطاب به زوجه اقدام شود و چنان چه گواهی ارایه گردد مانعی برای ثبت طلاق نخواهد بود. نظر اتفاقی مورد تایید است.

نظر اتفاقی:
به موجب تبصره 7 ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق وجود یا عدم وجود جنین توسط پزشک ذی صلاح و آزمایشگاه باید گواهی شود. فلسفه صدور این گواهی برای تعیین تکلیف آینده جنین است. از این رو به زوجه اخطارمی شود تا به پزشکی قانونی معرفی و آزمایشات لازم انجام شود. اگر زوجه علی رغم اخطار از حضور در پزشکی قانونی امتناع کند به ضرر خودش است چون اگر جنینی در رحم داشته باشد با انجام آزمایش و صدور گواهی وجود آن ثابت می شود ولیکن در صورت عدم انجام آزمایش و اختلاف طرفین به وجود جنین در زمان طلاق زوجه ناچار به تقدیم دادخواست اثبات نسب می شود؛ فلذا دادگاه پس از ابلاغ اخطار مبادرت به صدور تصمیم مقتضی می نماید و عدم تمکین زوجه یرای حضور در پزشکی قانونی هیچ خللی برای صدور گواهی عدم امکان سازش وارد نمی کند. پس نمی توان حکم جلب زوجه را صادر نمود یا به این بهانه از صدور گواهی عدم امکان سازش خودداری کرد.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM