نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1386/11/21

برگزار شده توسط:
استان کردستان/

موضوع:
ضمانت اجرای عدم طرح دعوا از جانب وکیل

پرسش:
با عنایت به ماده یک اصلاحی (18/4/84) آیین نامه اجرایی مواد 31 و 32 قانون اصلاح پاره ای از قوانین دادگستری که مقرر می دارد: به حکم ماده 32 قانون اصلاح پاره ای از قوانین دادگستری مصوب 1356 اقامه کلیه دعاوی مدنی و حقوقی و نیز شکایت از آراء و دفاع از آن ها در دادگاه های دادگستری با دخالت وکیل دادگستری یا مشاوران حقوقی ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه خواهد بود:الف) ضمانت اجرای عدم طرح دعوا از جانب وکیل چیست؟ب) در خصوص واخواهی و تجدیدنظرخواهی از آراء دادگاه ها در صورت طرح واخواهی یا تجدیدنظرخواهی از جانب محکوم علیه بدون دخالت وکیل ضمانت اجرای آن چیست؟ج) آیا صدور قرار عدم استماع دعوا (اعم از بدوی واخواهی یا تجدیدنظر) توجیه قانونی دارد؟

نظر هیئت عالی:
بخشنامه ریاست محترم قوه قضاییه پیرو ماده اول آیین نامه اجرایی مواد 31 و 32 قانون اصلاح پاره ای از قوانین دادگستری مصوب خرداد ماه 56 می باشد لیکن تبصره 1 بخشنامه دعاوی متعددی را از این قاعده استثنا کرده است. بدیهی است در صورتی که خواهان بضاعت مالی برای پرداخت حق الوکاله وکیل را نداشته باشد با احراز این ادعا از طرف دادرس دادگاه مربوطه برای او وکیل معاضدتی انتخاب می شود.

نظر اتفاقی:
نظر اول: طرح دعوا با دخالت وکیل از شرایط دادخواست است و باید به خواهان برای تعیین وکیل اخطار رفع نقص شود. در صورت عدم معرفی وکیل دادخواست توسط دفتر به علت عدم رفع نقص رد می شود و دخالت وکیل صرفا ناظر به مرحله بدوی طرح دعوا است.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 31 ـ وکلای دادگستری باید در دعاوی حقوقی و یا در دعاوی جزایی که با گذشت شاکی تعقیب قانونی آن موقوف می شود قبل از اقامه دعوی سعی نمایند بین طرفین دعوی سازش دهند و انجام این وظیفه را در دادخواست و یا ضمن دفاع تصریح نمایند همچنین بعد از طرح دعوی و در جریان رسیدگی نیز مساعی خود را در این زمینه معمول دارند.

مشاهده ماده 31 قانون اصلاح پاره ای از قوانین دادگستری

ماده 32 ـ در نقاطی که وزارت دادگستری اعلام کند اقامه تمام یا بعضی از دعاوی حقوقی و نیز شکایت از آرا و دفاع از آنها در دادگاههای دادگستری با دخالت وکیل دادگستری خواهد بود. کانون وکلای دادگستری مکلف به تامین وکیل معاضدتی برای اشخاص بی بضاعت یا کسانی است که قادر به تادیه حق الوکاله در موقع انتخاب وکیل نیستند. تشخیص عدم بضاعت یا عدم توانایی اشخاص برای تادیه حق الوکاله با دادگاه مرجع رسیدگی به دعوی و در مورد شکایت فرجامی با دادگاهی می باشد که رای مورد شکایت فرجامی را صادر کرده است. هر گاه پس از ابلاغ تصمیم وزارت دادگستری به الزامی بودن دخالت وکیل امکان تعیین وکیل معاضدتی در محل محدود گشته و یا به علت افزایش دعاوی امکانات مذکور با میزان احتیاجات محل هماهنگ نباشد وزارت دادگستری می تواند تا تامین امکانات متناسب اجرای تصمیم مزبور را موقوف سازد. تبصره ـ کارگشایان فعلی دادگستری در حدود صلاحیت دادگاههای بخش سابق در مراجع مربوط به وظایف خود اقدام خواهند کرد. از تاریخ تصویب این قانون صدور پروانه کارگشایی ممنوع است.

مشاهده ماده 32 قانون اصلاح پاره ای از قوانین دادگستری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM