نشست قضایی شماره 1397-4883

نشست قضایی شماره 1397-4883

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-4883


کد نشست:
1397-4883

تاریخ برگزاری:
1396/02/10

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر جهرم

موضوع:
تعیین مجازات اشد در حبس های تعلیقی و جزای نقدی

پرسش:
شخصی به لحاظ ارتکاب دو جرم به ترتیب به دو سال حبس تعلیقی و سی میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده است وفق ماده 134 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 کدامیک از مجازات ها در مورد وی قابل اجراست؟

نظر هیئت عالی:
تعلیق اجرای مجازات تاثیری در تشخیص مجازات اشد ندارد زیرا با لغو قرار تعلیق همان مجازات به مرحله اجرا گذاشته می شود؛ نتیجتا نظریه اکثریت مورد تایید است.

نظر اکثریت:
با توجه به اینکه مجازات حبس شدیدتر از جزای نقدی است؛ بنابراین تعلیقی بودن آن باعث خفیف تر محسوب نمودن آن نسبت به جزای نقدی نمی گردد؛ زیرا در صورت تخلف از شرایط مندرج در حکم یا ارتکاب جرم جدید قرار تعلیق لغو می گردد و در صورت اخذ جزای نقدی نامبرده دو مجازات را تحمل نموده است که این مطابق با انصاف و عدالت نمی باشد؛ مضافا اینکه قرار تعلیق اجرای مجازات به معنای عدم اجرای حکم نمی باشد و در هر صورت قرار تعلیق به اجرا گذاشته می شود.

نظر اقلیت:
اصولا تعلیق اجرای مجازات به معنای عدم اجرای موقت مجازات است و در این حالت مجازاتی اعمال نمی شود که بتوان آن را شدیدتر از جزای نقدی دانست. اجرای قرار تعلیق مجازات اجرای مجازات محسوب نمی شود و با وصف عدم اجرای مجازات جزای نقدی شدیدتر محسوب می شود؛ به ویژه اینکه عبارت غیرقابل اجرا شدن مجازات در قسمت اخیر ماده 134 قانون مجازات اسلامی می تواند اشاره به تعلیق به عنوان یکی از موارد آن داشته باشد پس به

مبحث:
حقوق جزای عمومی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 134 ـ در جرایم موجب تعزیر هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد دادگاه برای هر یک از آن جرایم حداکثر مجازات مقرر را حکم می کند و هرگاه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد مجازات هر یک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر به اضافه نصف آن تجاوز نکند تعیین می نماید. در هر یک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراء است و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجراء شود مجازات اشد بعدی اجراء می گردد. در هر مورد که مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نباشد تا یک چهارم و اگر جرایم ارتکابی بیش از سه جرم باشد تا نصف مجازات مقرر قانونی به اصل آن اضافه می گردد. تبصره 1 ـ در صورتیکه از رفتار مجرمانه واحد نتایج مجرمانه متعدد حاصل شود طبق مقررات فوق عمل می شود. تبصره 2 ـ در صورتی که مجموع جرایم ارتکابی در قانون عنوان مجرمانه خاصی داشته باشد مقررات تعدد جرم اعمال نمی شود و مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد. تبصره 3 ـ در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه مجازات فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد. تبصره 4 ـ مقررات تعدد جرم در مورد جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت اجراء نمی شود. این مجازات ها با هم و نیز با مجازات های تعزیری درجه یک تا شش جمع می گردد.

مشاهده ماده 134 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM