نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1380/06/15

برگزار شده توسط:
استان مازندران/

موضوع:
ازدواج دوم دختر باکره و اذن ولی

پرسش:
با استناد به ماده 1043 قانون مدنی ازدواج با دختر باکره و صحت آن منوط به اجازه پدر یا جد پدری وی است. حال اگر دختر باکره ای با اجازه پدر خود ازدواج کرده و در حالی که هنوز باکره است بین او و شوهرش متارکه حاصل شود در صورت ازدواج مجدد آیا باز هم جهت ازدواج اجازه پدر یا جد پدری لازم است؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به رای وحدت رویه شماره 62/62 ـ 31/02/63 هیات عمومی دیوان عالی کشور مشروعیت دخول قبل از عقد شرط صحت عقد و یا شرط سقوط ولایت پدر نیست و دخول مشروع باشد یا غیرمشروع سبب سقوط ولایت پدر می باشد؛ لذا مادام که دختر باکره است برای ازدواج مجدد در فرض سوال اجازه پدر یا جد پدری لازم است. بنابراین اتفاق نظر تایید می شود.

نظر اتفاقی:
نظر به منطوق صریح ماده 1043 قانون مدنی از آن جا که در زمان ازدواج مجدد وصف باکره بودن موجود است حکمی که مربوط به این وصف می باشد نیز کماکان به قوت خویش باقی است؛ از این رو در ازدواج مجدد دختر باکره ولو مدت ازدواج و متارکه کوتاه یا طولانی باشد نیازمند اجازه پدر یا جد پدری و در نبود آن ها منوط به اجازه دادگاه با عنایت به الحاکم ولی من لا ولی له می باشد.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1043 - نکاح دختر باکره اگر چه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه ی پدر یا جد پدری او است و هر گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه ی او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آن ها قرار داده شده پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.

مشاهده ماده 1043 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM