نشست قضایی شماره 1398-6292

نشست قضایی شماره 1398-6292

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6292


کد نشست:
1398-6292

تاریخ برگزاری:
1397/03/03

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر عباس آباد

موضوع:
جرم انگاری برداشتن مشروب الکلی موضوع پرونده توسط کارمند دادگستری

پرسش:
چنانچه یکی از کارکنان دادگستری مواد مخدر و مشروبات الکلی کشف شده را که حسب وظیفه در اختیار او بوده است به نفع خود برداشت کند عنوان اتهامی او چیست و با کدام یک از قوانین جزایی منطبق است؟

نظر هیئت عالی:
موضوع منصرف از ماده 663 قانون تعزیرات می باشد و با توجه به این که عرفا و به موجب رویه قضایی و قانون مبارزه با قاچاق برای مواد مخدر و مشروبات الکلی مالیت وجود دارد لذا موضوع مشمول عنوان اختلاس می باشد وتمام شرایط ماده ی 5 قانون تشدید مجازات در ما نحن فیه وجود دارد.

نظر اکثریت:
صرف نظر از این که مواد مخدر و مشروبات الکلی مالیت عرفی دارند قانون ارزش ریالی برای آنها قایل نبوده و مالیت آنها را به رسمیت نشناخته است. با توجه به این که لزوما هر عمل انجام یافته را نباید در قالب جـزایـی بـررسـی کـرد موضوع معنونه فاقد وصف جزایی بوده و صرفا به عنوان یک تخلف اداری مطرح است و اصل برایت درخصوص مسیله قضایی ملاک نظر خواهد بود.

نظر اقلیت:
عنصر سپردن از ارکان تشکیل دهنده عنصر مادی خیانت در امانت است و در موضوع ما نحن فیه مواد مخدر و مشروبات الکلی به کارمند سپرده شده است. از این رو عنوان اتهامی کارمند موصوف خیانت در امانت بوده و مطابق ماده 674 قانون مجازات اسلامی قابل مجازات است.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 674 ـ هر گاه اموال منقول یا غیر منقول یا نوشته هایی از قبیل سفته و چک و قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یابی اجرت به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیاء مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که آن اشیاء نزد او بوده آن ها را به ضرر مالکین یا متصرفین آن ها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود نماید به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 674 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

ماده 663 ـ هر کس عالما در اشیاء و اموالی که توسط مقامات ذیصلاح توقیف شده است و بدون اجازه دخالت یا تصرفی نماید که منافی با توقیف باشد ولو مداخله کننده یا متصرف مالک آن باشد به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 663 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

ماده 674 ـ هرگاه در مهلتی که به طریق معتبری برای بازگشت منفعت زائل یا ناقص شده تعیین گردیده عضوی که منفعت قائم به آن است از بین برود به عنوان مثال چشمی که بینایی آن به طور موقت از بین رفته است از حدقه بیرون بیاید مرتکب فقط ضامن ارش زوال موقت آن منفعت است و چنانچه از بین رفتن آن عضو به سبب جنایت شخص دیگر باشد مرتکب دوم ضامن دیه کامل آن عضو میباشد.

مشاهده ماده 674 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM