نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1381/05/01

برگزار شده توسط:
استان آذربایجان شرقی/ شهر آذرشهر

موضوع:
قابلیت اعتراض دستور رفع توقیف

پرسش:
آیا دستور رفع توقیف قابل اعتراض است؟

نظر هیئت عالی:
نشست قضایی (6) : در ماده 146 قانون اجرای احکام به این موضوع اشاره شده است که در صورتی که مال توقیف شده مستحق للغیر درآید شخص ثالث درصورتی که در خصوص مالکیت خود دارای سند رسمی یا حکم دادگاه باشد می تواند نسبت به توقیف ملک خود شکایت نماید در این صورت دادگاه در صورت احراز صحت ادعای معترض رفع توقیف می کند والا در صورتی که شکایت بی وجه باشد اعتراض وی را مردود اعلام می نماید.

نظر اکثریت:
این دستور قطعی است. در صورتی که مالی به درخواست ذی نفع توسط دادگاه توقیف شده سپس شخص ثالث به این توقیف اعتراض کند و دادگاه در بررسی خود به این نتیجه برسد که مال توقیف شده متعلق به شخص معترض است در این صورت به نفع وی دستور رفع توقیف صادر خواهد کرد که قطعی است و اگر به این دستور اعتراض شود توسط ذی¬نفع اولی قابل پذیرش نخواهد بود.

نظر اقلیت:
*

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 146 ـ هر گاه نسبت به مال منقول یا غیرمنقول یا وجه نقد توقیف شده شخص ثالث اظهار حقی نماید اگر ادعای مزبور مستند به حکم قطعی یا سند رسمی باشد که تاریخ آن مقدم بر تاریخ توقیف است. توقیف رفع می شود در غیر این صورت عملیات اجرایی تعقیب می گردد و مدعی حق برای جلوگیری از عملیات اجرایی و اثبات ادعای خود می تواند به دادگاه شکایت کند.

مشاهده ماده 146 قانون اجرای احکام مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM