نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1397/09/29

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر نکا

موضوع:
اعمال فریبکارانه و متقلبانه مشمول ماده 720 قانون مجازات در خصوص وسایل نقلیه

پرسش:
آیا حکم مقرر در ماده 720قانون مجازات اسلامی تعزیرات مربوط به جایی که وسیله نقلیه اساسا فاقد پلاک باشد نیز جاری است ؟

نظر هیئت عالی:
فقدان پلاک در شمول حکم مقرر در ماده 720 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات قرار نمی گیرد

نظر اکثریت:
با توجه به مفاد ماده 720 قانون مجازات اسلامی تعزیرات وعبارات به کار رفته در این ماده که به صورت حصری بیان گردیده و در واقع بیانگر نوعی فریب و تقلب از سوی مرتکب در ارتکاب این عمل می باشد با توجه به ماده 2 قانون مجازات اسلامی که بیانگر اصل قانونی بودن جرم و مجازات است و با عنایت به اصل تفسیر قوانین جزایی به نفع متهم نظر به اینکه در ماده مذکور فاقد پلاک بودن وسیله نقلیه جرم انگاری نگردیده موضوع مشمول حکم ماده 720 قانون مجازات اسلامی تعزیرات نبوده واین عمل براساس ماده 2 آیین نامه جرایم راهنمایی و رانندگی تخلف محسوب می گردد. لازم به ذکر است در صورتی که پلاک وسیله نقلیه مفقود یا سرقت گردد و مالک یا متصرف وسیله نقلیه به تکلیف خود مبنی بر اطلاع موضوع به نیروی انتظامی عمل ننماید این موضوع بر اساس مفاد ماده 722 قانون مجازات اسلامی تعزیرات جرم می باشد.

نظر اقلیت:
هدف قانونگذار از وضع ماده 720 قانون مجازات اسلامی تعزیرات جهت جلوگیری از فریب پلیس بوده و موارد مطروحه در ماده تمثیلی است و هر اقدامی که هدف آن فریب باشد از جمله فاقد پلاک بودن وسیله نقلیه مشمول حکم این ماده می باشد و در جایی که مرتکب در یک رقم از پلاک تغییر ایجاد کند مشمول حکم این ماده است به طریق اولی در جایی که وسیله نقلیه فاقد پلاک باشد نیز مشمول حکم این ماده می باشد.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 720 ـ دیه اعضاء و دیگر صدمات وارد بر جنین در مرحله ای که استخوان بندی آن کامل شده ولی روح در آن دمیده نشده است به نسبت دیه جنین در این مرحله محاسبه می گردد و بعد از دمیده شدن روح حسب جنسیت جنین دیه محاسبه می شود و چنانچه بر اثر همان جنایت جنین از بین برود فقط دیه جنین پرداخت می شود.

مشاهده ماده 720 قانون مجازات اسلامی

ماده 2 ـ هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب می شود.

مشاهده ماده 2 قانون مجازات اسلامی

ماده 722 ـ دیه جنایت بر میت یک دهم دیه کامل انسان زنده است مانند جدا کردن سر از بدن میت که یک دهم دیه و جدا کردن یک دست یک بیستم دیه و هر دو دست یک دهم دیه و یک انگشت یک صدم دیه کامل دارد. دیه جراحات وارده به سر و صورت و سایر اعضاء و جوارح میت به همین نسبت محاسبه می شود. تبصره ـ دیه جنایت بر میت به ارث نمیرسد بلکه متعلق به خود میت است که در صورت مدیون بودن وی و عدم کفایت ترکه صرف پرداخت بدهی او می گردد و درغیر این صورت برای او در امور خیر صرف می شود.

مشاهده ماده 722 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM