نشست قضایی شماره 1398-6510

نشست قضایی شماره 1398-6510

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6510


کد نشست:
1398-6510

تاریخ برگزاری:
1398/05/14

برگزار شده توسط:
استان تهران/ شهر تهران

موضوع:
بررسی عنوان مجرمانه مداخله غیر مجاز در امور پزشکی ( انجام امور تخصصی توسط غیر متخصص)

پرسش:
در صورتی که پزشکی که دارای تخصص قلب باشد اقدام به اعمال جراحی زیبایی همانند لیپوماتیک و رینوپلاستی و.. . نماید آیا اقدام وی مداخله ی غیرمجاز در امر پزشکی محسوب می شود یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
نظریه اکثریت که عمل پزشک غیر متخصص را از مصادیق بزه مداخله غیر مجاز در امر پزشکی ندانسته مقرون به واقع و صایب اعلام می شود.

نظر اکثریت:
اولا با توجه به صدر ماده 3 قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی که تصریح نموده "هر کس بدون داشتن پروانه رسمی.. ." مقنن در مقام بیان بوده و صراحتا اشاره به این نموده که هر کس بدون داشتن پروانه اشتغال ورزد مداخله غیر مجاز نموده لذا پزشکی که پروانه داشته مشمول بزه مداخله غیر مجاز در امر پزشکی نمی باشد. ثانیا اصول حاکم بر تفسیر قوانین جزایی از جمله اصل تفسیر مضیق قوانین جزایی تفسیر به نفع متهم و اصل برایت مبین این می باشد که از صدر ماده 3 قانون فوق الذکر نبایستی تفسیر موسع نمود. ثالثا بایستی بین جرم و تخلف تفاوت قایل شد و اقدام پزشکی که در زمینه تخصص خود فعالیت نمی نماید. ممکن است تخلف باشد ولی جرم نمی باشد. رابعا وجه تسمیه بزه نیز بیانگر این می باشد که بزه مداخله غیر مجاز در امر پزشکی شامل پزشک نمی باشد و تفهیم اتهام به پزشکنقض غرض بوده و خلاف اصول می باشد.

نظر اقلیت:
به نظر می رسد چنانچه اقدامات پزشک خارج از حیطه تخصص و کوریکولوم رشته مربوطه باشد موضوع مشمول ماده 3 قانون مربوط به مقررات امور پزشکی دارویی مواد خوردنی و آشامیدنی و مداخله غیر مجاز در امور پزشکی تلقی می شود.چرا که واژه مداخله غیر مجاز واژه ای عام است و می تواند شامل پزشک غیر متخصص نیز باشد. چرا که مجاز به اقدام در حیطه خارج از تخصص و دوره گذرانده خود نمی باشد. چنانچه تفسیری خلاف این را بپذیریم زمینه سود جویی و سوءاستفاده افراد غیر متخصص را فراهم می سازد.

مبحث:
حقوق جزای عمومی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM