نشست قضایی شماره 1400-7806

نشست قضایی شماره 1400-7806

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-7806


کد نشست:
1400-7806

تاریخ برگزاری:
1398/02/09

برگزار شده توسط:
استان یزد/ شهر میبد

موضوع:
امکان یا عدم امکان رسیدگی در محکمه حقوقی در خصوص پرونده بی احتیاطی راننده لیفتراک پس از صدور رای قطعی محکمه کیفری

پرسش:
در یکی از کارخانه های کاشی در حین کار بر اثر بی احتیاطی راننده لیفتراک حادثه ای منجر به ایراد صدمه بدنی غیرعمدی یکی از کارگران رخ می دهد که در نتیجه حادثه مزبور به عنوان بی احتیاطی در امر رانندگی منجر به ایراد صدمه بدنی غیرعمدی تلقی و راننده لیفتراک به پرداخت دیه در حق مصدوم محکوم می گردد و رای صادره قطعی می شود که پس از آن مجددا از سوی مصدوم دادخواستی به طرفیت راننده لیفتراک و کارخانه کاشی کارفرما و نیز شرکت بیمه ای که با کارخانه مزبور قرارداد بیمه ای داشته مطرح می نماید و مطالبه دیه خود می نماید حال با توجه به صدور حکم محکومیت قبلی در محکمه کیفری آیا رسیدگی مجدد به این امر در محکمه حقوقی امکان پذیر می باشد یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
در خصوص راننده ی لیفتراک با توجه به ماده ی 89 ق.آ.د.م موضوع اعتبار امر مختوم را دارد و در مورد مدیرعامل به جهت عدم توجه دعوی قرار رد دعوا صادر می شود؛ اما این امر نافی مسیولیت شرکت کارفرما و شرکت بیمه نسبت به خسارت بدنی مصدوم نیست و دعوا قابل استماع می باشد.

نظر اکثریت:
با توجه به اعتبار امر مختوم در خصوص راننده لیفتراک قرار رد دعوی در خصوص وی صادر می گردد و در خصوص دو نفر دیگر با توجه به عدم توجه دعوی به نامبردگان با استناد به ماده89 قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی صادر می گردد.

نظر اقلیت:
در خصوص راننده لیفتراک و مدیر عامل با توجه به ماده 89 ق.آ.د.م و اعتبار امر مختوم و لزوم تبعیت محکمه حقوقی از محکمه کیفری قرار رد دعوی صادر می گردد و در خصوص بیمه رسیدگی به ادعای خواهان منافاتی با پرونده کیفری نداشته و باید روابط بیمه ای مدیرعامل و شرکت بررسی گردد.

نظر ابرازی:
با توجه به اینکه قبلا رای صادر گردیده است باید حکم به بی حقی صادر گردد.

مبحث:
قانون مدنی , آیین دادرسی مدنی , آیین دادرسی کیفری , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 227 - چنانچه مدعی جعلیت سند در دعوای حقوقی شخص معینی را به جعل سند مورد استناد متهم کند دادگاه به هر دو ادعا یک جا رسیدگی می نماید. درصورتی که دعوای حقوقی در جریان رسیدگی باشد رای قطعی کیفری نسبت به اصالت یا جعلیت سند برای دادگاه متبع خواهد بود. اگر اصالت یا جعلیت سند به موجب رای قطعی کیفری ثابت شده و سند یادشده مستند دادگاه در امر حقوقی باشد رای کیفری برابر مقررات مربوط به اعاده دادرسی قابل استفاده می باشد. هرگاه درضمن رسیدگی دادگاه از طرح ادعای جعل مرتبط با دعوای حقوقی در دادگاه دیگری مطلع شود موضوع به اطلاع رئیس حوزه قضایی می رسد تا با توجه به سبق ارجاع برای رسیدگی توام اتخاذ تصمیم نماید.

مشاهده ماده 227 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 89 - درمورد بند (1) ماده (84) هرگاه دادگاه خود را صالح نداند مبادرت به صدور قرار عدم صلاحیت می نماید و طبق ماده (27) عمل می کند و در مورد بند (2) ماده (84) هرگاه دعوا در دادگاه دیگری تحت رسیدگی باشد از رسیدگی به دعوا خودداری کرده پرونده را به دادگاهی که دعوا در آن مطرح است می فرستد و در سایر موارد یادشده در ماده (84) قرار رد دعوا صادر می نماید.

مشاهده ماده 89 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 714 ـ دیه صدماتی که موجب تغییر رنگ پوست می شود به شرح ذیل است: الف ـ سیاه شدن پوست صورت شش هزارم کبود شدن آن سه هزارم و سرخ شدن آن یک و نیم هزارم دیه کامل ب ـ تغییر رنگ پوست سایر اعضاء حسب مورد نصف مقادیر مذکور در بند (الف) تبصره 1 ـ در حکم مذکور فرقی بین اینکه عضو دارای دیه مقدر باشد یا نباشد نیست. همچنین فرقی بین تغییر رنگ تمام یا قسمتی از عضو و نیز بقاء یا زوال اثر آن نمیباشد. تبصره 2 ـ در تغییر رنگ پوست سر ارش ثابت است.

مشاهده ماده 714 قانون مجازات اسلامی

ماده 505 ـ هرگاه هنگام رانندگی به سبب حوادثی مانند واژگون شدن خودرو و یا برخورد آن با موانع سرنشینان خودرو مصدوم یا تلف شوند در صورتی که سبب حادثه علل قهری همچون زلزله و سیل نبوده و مستند به راننده باشد راننده ضامن دیه است. چنانچه وقوع حادثه مستند به شخص حقوقی یا حقیقی دیگری باشد آن شخص ضامن است.

مشاهده ماده 505 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM