نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1397/03/10

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر اصفهان

موضوع:
مجازات های جایگزین حبس

پرسش:
1- در مواردی که عنوان اتهامی متهم از حیث مجازات تعزیری هم با بندهای 1و 2 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین منطبق باشد و هم با مقررات مربوط به مجازات های جایگزین حبس موضوع قانون مجازات اسلامی نحوه جمع بین این دو قانون به چه صورت می باشد؟

نظر هیئت عالی:
در قسمت اول سوال نظریه اکثریت مورد تایید است.

نظر اکثریت:
سوال اول: هر دو قانون مجری و قابل اعمال است زیرا:

نظر اقلیت:
سوال اول: چون دو قانون خاص هستند و هم پوشانی دارند و قابل اعمال هستند باید گفت در مقام عمل با توجه به اینکه قانون مجازات اسلامی در بخش مجازات های جایگزین حبس آخرین اراده قانون گذار است و دارای تنوع مجازات است و قاعدتا دارای تبعات و ملاحظات آموزشی و تربیتی بیشتری نسبت به قانون وصول است و صرفا جزای نقدی را مورد توجه قرار داده و از طرفی قانون لاحق می باشد ناسخ قانون نحوه وصول است.

مبحث:
حقوق جزای عمومی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 64 ـ مجازات های جایگزین حبس عبارت از دوره مراقبت خدمات عمومی رایگان جزای نقدی جزای نقدی روزانه و محرومیت از حقوق اجتماعی است که در صورت گذشت شاکی و وجود جهات تخفیف با ملاحظه نوع جرم و کیفیت ارتکاب آن آثار ناشی از جرم سن مهارت وضعیت شخصیت و سابقه مجرم وضعیت بزه دیده و سایر اوضاع و احوال تعیین و اجراء می شود. تبصره ـ دادگاه در ضمن حکم به سنخیت و تناسب مجازات مورد حکم با شرایط و کیفیات مقرر در این ماده تصریح می کند. دادگاه نمی تواند به بیش از دو نوع از مجازات های جایگزین حکم دهد.

مشاهده ماده 64 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM