نشست قضایی شماره 1399-6946

نشست قضایی شماره 1399-6946

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6946


کد نشست:
1399-6946

تاریخ برگزاری:
1397/12/09

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر جویبار

موضوع:
بررسی امکان طرح دعوا جهت تسری جراحت جدید

پرسش:
مطابق ماده 5 قانون مسیولیت مدنی در مورد عواقب و سرایت جنایت به جاهای دیگر چه این موارد از نظر پزشکی قانونی پنهان بوده یا بعدا صدمات سرایت نماید. آیا دادگاه کیفری پس از صدور حکم حق تجدیدنظر دارد؟

نظر هیئت عالی:
نظریه اکثریت 2 و نیز نظریه اتفاقی موجه و مورد تایید است.

نظر اکثریت:
ماده 5 قانون مسیولیت مدنی با تصویب قانون دیات فسخ شده است اما در چگونگی طرح دعوا بحث وجود دارد که چگونه می بایست طرح دعوا گردد. 1- برخی قایل به تفکیک هستند یعنی در برخی موارد می بایست اعاده دادرسی خواست هرگاه صدمه وجود داشته و مغفول مانده است می تواند اعاده دادرسی طرح کرد اما صدمه ای بعدا سرایت کرده باشد یعنی جراحت جدید باشد لذا در این صورت می بایست از طریق دادسرا مجددا" رسیدگی صورت گیرد 2- برخی دیگر قایل به این می باشند که می بایست از طریق دادسرا اقدام نمود یعنی باید دادسرا مجددا در خصوص جراحت جدید رسیدگی نماید و در این زمینه کیفرخواست صادر نماید و در خصوص جنبه عمومی قرار موقوفی تعقیب صادر نماید.

نظر اقلیت:
ماده 5 قانون مسیولیت مدنی با تصویب قانون دیات نسخ شده است اما در چگونگی طرح دعوا بحث وجود دارد که چگونه می بایست طرح دعوا گردد. برخی اعتقاد دارند که می بایست از طریق محکومه حقوقی طرح دعوا نمود و دادخواست داد در کلیه موارد چه جراحت جدید باشد یا جراحتی که مغفول مانده است لذا باید طرح دعوی حقوقی نمود.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 5 - اگر در اثر آسیبی که به بدن یا سلامتی کسی وارد شده در بدن او نقصی پیدا شود یا قوه کار زیان دیده کم گردد و یا از بین برود و یا موجب افزایش مخارج زندگانی او بشود وارد کننده زیان مسئول جبران کلیه خسارات مزبور است. دادگاه جبران زیان را با رعایت اوضاع و احوال قضیه به طریق مستمری و یا پرداخت مبلغی دفعتا واحده تعیین می نماید و در مواردی که جبران زیان باید به طریق مستمری به عمل آید تشخیص این که به چه اندازه و تا چه میزان و تا چه مبلغ می توان از وارد کننده زیان تامین گرفت با دادگاه است. اگر در موقع صدور حکم تعیین عواقب صدمات بدنی به طور تحقیق ممکن نباشد دادگاه از تاریخ صدور حکم تا دو سال حق تجدید نظر نسبت به حکم خواهد داشت.

مشاهده ماده 5 قانون مسئولیت مدنی

ماده 474 ـ درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام محکومیت قطعی دادگاه ها اعم از آنکه حکم مذکور به اجراءگذاشته شده یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته می شود: الف ـ کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن وی محرز گردد. ب ـ چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به گونه‏ای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد. پ ـ شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضایی به علت انتساب همان جرم محکوم شده باشد به طوری که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم بی گناهی یکی از آنان احراز گردد. ت ـ درباره شخصی به اتهام واحد احکام متفاوتی صادر شود. ث ـ در دادگاه صالح ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت خلاف واقع گواهان مبنای حکم بوده است. ج ـ پس از صدور حکم قطعی واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب اثبات بی گناهی محکوم علیه یا عدم تقصیر وی باشد. چ ـ عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.

مشاهده ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM