نشست قضایی شماره 1400-8542

نشست قضایی شماره 1400-8542

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8542


کد نشست:
1400-8542

تاریخ برگزاری:
1399/08/08

برگزار شده توسط:
استان مرکزی/ شهر کمیجان

موضوع:
جرم انگاری عمل نکردن به مفاد دستور موقت

پرسش:
در صورتی که دستور موقت صادر شود ولیکن نسبت به آن ممانعتی صورت گیرد (مثلا دستور موقت مبنی بر آبیاری محصولات کشاورزی صادر شود ولی مانع از آن شوند) آیا جرمی تحقق یافته است و در صورت تحقق جرم با چه عنوان مجرمانه ای قابلیت تعقیب خواهد داشت؟

نظر هیئت عالی:
عدم اجرای دستور موقت فاقد وصف جزایی است و در قانون جرم انگاری نشده است.

نظر اکثریت:
نادیده گرفتن دستور موقت طبق قوانین جاریه مجازاتی ندارد و فاقد وصف مجرمانه است؛ البته مامورین انتظامی در اجرای دستور موقت باید به نحوی اقدام نمایند که مطابق دستور موقت صادره اقدام شود.

نظر اقلیت:
با صدور دستور موقت شخصی که به نفع او دستور موقت صادر شده است ولو با سپردن خسارت احتمالی موقتا حقی به او اختصاص یافته است تا اینکه به موضوع و اختلاف اصلی رسیدگی گردد و اظهار نظر قضایی صورت گیرد و تا آن زمان شخصی که به نفع او دستور موقت صادر شده است حق دارد مطابق با دستور موقت صادره اقدام نماید و اگر کسی ممانعتی داشته باشد مرکب جرم شده است و تحت عنوان بزه ممانعت از حق قابلیت تعقب خواهد داشت

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 310 – در اموری که تعیین تکلیف آن فوریت دارد دادگاه به درخواست ذی نفع برابر مواد زیر دستور موقت صادر می نماید.

مشاهده ماده 310 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 690 ـ در صورت وجود دلیل کافی دایر بر توجه اتهام به شخص حقوقی و درصورت اقتضاء منحصرا صدور قرارهای تامینی زیر امکانپذیر است. این قرارها ظرف ده روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه صالح است. الف ـ قرار ممنوعیت انجام بعضی از فعالیت های شغلی که زمینه ارتکاب مجدد جرم را فراهم می کند. ب ـ قرار منع تغییر ارادی در وضعیت شخص حقوقی از قبیل انحلال ادغام و تبدیل که باعث دگرگونی یا از دست دادن شخصیت حقوقی آن شود. تخلف از این ممنوعیت موجب یک یا دو نوع از مجازات های تعزیری درجه هفت یا هشت برای مرتکب است.

مشاهده ماده 690 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM