نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1396/08/17

برگزار شده توسط:
استان قزوین/ شهر محمدیه

موضوع:
حصول علم قاضی از طریق تست الکل در جرم شرب خمر

پرسش:
آیا تست الکل در اثبات بزه شرب خمر معتبر است؟ در واقع آیا تست الکل می تواند مستند علم قاضی در جرم شرب خمر قرار گیرد؟

نظر هیئت عالی:
صرف نظر از اینکه بزه شرب خمر جنبه حق اللهی دارد یا جنبه حق الناسی و قطع نظر از اینکه در این جرم اساسا شارع و قانونگذار اصراری به اثبات آن ندارد ولی با توجه به اینکه بر اساس ماده 211 قانون مجازات اسلامی در کلیه جرایم امکان استناد به علم قاضی وجود دارد و در این مورد نیز استناد به نظریه پزشکی قانونی و تست الکل در کنار سایر قراین و امارات دیگر برای حصول علم بلا مانع است و در نتیجه نظریه اقلیت مورد تایید است.

نظر اکثریت:
اگر شرب خمر را حق اللهی محض بدانیم اصل بر بزه پوشی و اعمال قاعده درا و اصاله الاحتیاط است فلذا منع تعقیب صادر می کنیم.

نظر اقلیت:
بزه شرب خمر علاوه بر جنبه حق اللهی جنبه حق الناسی و لحاظ نظم و امنیت جامعه را دارد فلذا با عنایت به ماده 211 قانون مجازات اسلامی و تبصره آن تست الکل را مستندا علم قاضی قرار داده جلب به دادرسی صادر می کنیم.

مبحث:
حقوق جزای عمومی , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 211 ـ علم قاضی عبارت از یقین حاصل از مستندات بین در امری است که نزد وی مطرح می شود. در مواردی که مستند حکم علم قاضی است وی موظف است قرائن و امارات بین مستند علم خود را به طور صریح در حکم قید کند. تبصره ـ مواردی از قبیل نظریه کارشناس معاینه محل تحقیقات محلی اظهارات مطلع گزارش ضابطان و سایر قرائن و امارات که نوعا علم آور باشند می تواند مستند علم قاضی قرار گیرد. در هر حال مجرد علم استنباطی که نوعا موجب یقین قاضی نمی شود نمی تواند ملاک صدور حکم باشد.

مشاهده ماده 211 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM