نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1395/05/01

برگزار شده توسط:
استان گیلان/ شهر رودبار

موضوع:
تخلفات کانون وکلا

پرسش:
شخصی از تصمیم کانون وکلا در اخذ پروانه وکالت به دادگستری دادخواستی مبنی بر الزام کانون بر دادن پروانه وکالت تقدیم می نماید آیا دادگستری با توجه به اینکه مرجع عام رسیدگی به تظلمات است صلاحیت رسیدگی به آن را دارد؟

نظر هیئت عالی:
نظریه اتفاقی باتوجه به ماده 34 آیین نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری که مقرر داشته درصورت رد تقاضای پروانه وکالت یا کارآموزی متقاضی می تواند ظرف ده روز ازتاریخ ابلاغ تصمیم هیات مدیره به دادگاه عالی انتظامی قضات شکایت کند مورد تایید است.

نظر اتفاقی:
هرچند براساس اصل 159 قانون اساسی مرجع رسمی تظلمات و شکایت دادگستری می باشد لیکن به موجب ماده 14 لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری رسیدگی به شکایت از تصمیمات کانون های وکلای دادگستری از جمله تصمیم راجع به اخذ پروانه وکالت در صلاحیت محاکم عمومی دادگستری نبوده بلکه دادگاه عالی انتظامی قضات صالح به رسیدگی می باشد و رای دادگاه نیز در این خصوص قطعی می باشد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 14 ـ رسیدگی به تخلفات وکلاء و کارگشایان دادگستری به عهده دادگاه انتظامی وکلاء است دادگاه مزبور از3 نفر وکیل درجه 1 که به انتخاب هیات مدیره کانون برای مدت دو سال تعیین می گردد تشکیل می شود و برای مدت مزبور هیات مدیره دو نفر عضو علی البدل از بین وکلاء پایه1 انتخاب می نماید که در مورد غیبت یا معذوریت اعضاء اصلی در دادگاه انتظامی شرکت نمایند. مجازاتهای درجه 1 و 2 و 3 نسبت به وکیل مورد تعقیب قطعی است ولی شاکی خصوصی که تعقیب به موجب شکایت او به عمل آمده از کلیه آراء صادره و همچنین دادسرای انتظامی وکلاء و رییس کانون از حکم برائت و از مجازاتهای درجه 4 به بالا می تواند ظرف مدت ده روز پس از ابلاغ با رعایت مسافت طبق قانون آیین دادرسی مدنی تقاضای تجدید نظر نماید. مرجع تجدید نظر دادگاه عالی انتظامی قضات بوده و رای دادگاه مزبور قطعی است.

مشاهده ماده 14 لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM