نشست قضایی شماره 1400-8493

نشست قضایی شماره 1400-8493

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8493


کد نشست:
1400-8493

تاریخ برگزاری:
1399/10/04

برگزار شده توسط:
استان کردستان/ شهر کامیاران

موضوع:
بررسی نحوه ارسال پرونده به دادگاه در صورت حاکم بودن مقررات لوث

پرسش:
در پرونده های صدمات بدنی عمدی که مقررات لوث بر آن حاکم است تکلیف دادسرا چه می باشد؟ آیا پرونده با قرار جلب دادرسی به دادگاه ارسال می شود یا صرف دستور ارسال پرونده کفایت می کند؟

نظر هیئت عالی:
نظر به اینکه قراین ظینه در دماء قابل اعتناء و توجه است. بنابراین در صورت وجود قراین ظینه پرونده با صدور قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست قابل طرح در دادگاه خواهد بود.

نظر اکثریت:
نظر به وجود دلایل ظنی و در حد لوث در پرونده لذا شعبه تحقیق دادسرا در حد ظن و لوث ایجاد شده مبادرت به صدور قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست می نماید و پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال می شود و متعاقب آن دادگاه با اجرای قسامه مبادرت به صدور رای خواهد نمود.

نظر اقلیت:
طبق نظریه شماره 4992/7 مورخ 88/8/11: «نظر به اینکه مقصود مقنن از اصطلاحات حاکم و قاضی در مواد قانونی مبحث قسامه قاضی دادگاه است نه قاضی مرحله تحقیقات مقدماتی لذا قضات دادسرا به محض احراز موارد لوث بدون اظهارنظر به مجرمیت یا منع تعقیب باید پرونده را برای رسیدگی و اتخاذ تصمیم به دادگاه ذی­صلاح ارسال کنند و این امر منافاتی با بند ج ماده 14 قانون اصلاحی ندارد؛ زیرا رسیدگی به جرایم مندرج در کیفرخواست بدان معنا نیست که دادگاه مقید به مواد استنادی دادسرا در کیفرخواست باشد.» بنابراین با توجه به نظریه مشورتی فوق و نظر به اینکه دلیل کافی جهت احراز مجرمیت وجود ندارد لذا پرونده بدون صدور قرار جلب به دادرسی و کیفرخواست و صرف صدور دستور به دادگاه ارسال می شود.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 314 ـ لوث عبارت از وجود قرائن و اماراتی است که موجب ظن قاضی به ارتکاب جنایت یا نحوه ارتکاب از جانب متهم می شود.

مشاهده ماده 314 قانون مجازات اسلامی

ماده 279 ـ در کیفرخواست موارد زیر قید می شود: الف ـ مشخصات متهم شامل نام نام خانوادگی نام پدر شهرت سن شغل شماره ملی شماره شناسنامه تابعیت مذهب محل اقامت و وضعیت تاهل او ب ـ آزاد تحت قرار تامین یا نظارت قضایی بودن متهم و نوع آن و یا بازداشت بودن وی با قید علت و تاریخ شروع بازداشت پ ـ نوع اتهام تاریخ و محل وقوع جرم اعم از بخش دهستان روستا شهر ناحیه منطقه خیابان و کوچه ت ـ ادله انتساب اتهام ث ـ مستند قانونی اتهام ج ـ سابقه محکومیت موثر کیفری متهم چ ـ خلاصه پرونده شخصیت یا وضعیت روانی متهم تبصره ـ هرگاه در صدور کیفرخواست سهو قلم یا اشتباه بین صورت گیرد تا پیش از ارسال به دادگاه دادستان آن را اصلاح و پس از ارسال کیفرخواست به دادگاه موارد اصلاحی آن را به دادگاه اعلام می کند.

مشاهده ماده 279 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM