نشست قضایی شماره 1399-6850

نشست قضایی شماره 1399-6850

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6850


کد نشست:
1399-6850

تاریخ برگزاری:
1398/07/04

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر عباس آباد

موضوع:
عنوان جزایی فروش مال امانی

پرسش:
چنانچه «الف» مالی را به امانت در اختیار «ب» قرار دهد لکن شخص یاد شده مال را برای فروش به «ج» تحویل دهد و نامبرده با علم به امانی بودن مال در ید «ب» به نحو عامدانه آن را به فروش رساند عنوان جزایی «ب» و «ج» چه خواهدبود؟

نظر هیئت عالی:
نظریه اکثریت قضات محترم دادگستری شهرستان عباس آباد موجه و مورد تایید است. ضمنا متذکر می گردد که تصاحب مال امانی در ماده 674 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 لزوما در انجام معامله ناقله و بالمباشره از سوی امین منحصر نمی باشد بلکه شامل هر رفتاری که دلالت بر اقدام مالکانه (برخلاف وصف امانتداری وی) است؛ می گردد و لذا در فرض سوال نیز تحویل مال امانی به "ج" جهت فروش به منزله تصاحب مال امانی از سوی "ب" است.

نظر اکثریت:
با استناد به رویه ی قضایی به مجرد آن که ب مال امانی را در اختیار ج قرار می دهد بزه خیانت در امانت به نحو تام و کامل محقق می شود لهذا در همین زمان ب مرتکب جرم خیانت در امانت شده است و عمل نامبرده در این مرحله منطبق با واژه ی تصاحب در قسمت اخیر ماده مربوطه محسوب میشود.

نظر اقلیت:
با استدلال به این مطلب که اقدامات خاینانه ی امین در مال امانتی مطابق قسمت اخیر ماده 674 قانون مجازات اسلامی باید منجر به استعمال تصاحب تلف یا مفقود شدن آن شود تا بزه خیانت در امانت محقق شود.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 674 ـ هر گاه اموال منقول یا غیر منقول یا نوشته هایی از قبیل سفته و چک و قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یابی اجرت به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیاء مذکور مسترد شود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که آن اشیاء نزد او بوده آن ها را به ضرر مالکین یا متصرفین آن ها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود نماید به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 674 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

ماده 674 ـ هرگاه در مهلتی که به طریق معتبری برای بازگشت منفعت زائل یا ناقص شده تعیین گردیده عضوی که منفعت قائم به آن است از بین برود به عنوان مثال چشمی که بینایی آن به طور موقت از بین رفته است از حدقه بیرون بیاید مرتکب فقط ضامن ارش زوال موقت آن منفعت است و چنانچه از بین رفتن آن عضو به سبب جنایت شخص دیگر باشد مرتکب دوم ضامن دیه کامل آن عضو میباشد.

مشاهده ماده 674 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM