نشست قضایی شماره 1398-6241

نشست قضایی شماره 1398-6241

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6241


کد نشست:
1398-6241

تاریخ برگزاری:
1397/08/14

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر اصفهان

موضوع:
جواز صدور دو قرار در پرونده واحد

پرسش:
در صورتی که در دادسرا علیرغم تحقیقات صورت گرفته تنها سرقت برخی اموال مورد ادعای شاکی احراز شود و دلیلی برای سایر اموال وجود نداشته باشد آیا صدور دو قرار جلب به دادرسی و منع تعقیب در خصوص سرقت واحد صحیح است یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
عمل موضوع سوال یک رفتار تلقی می شود و در فرض رفتار واحد صدور دو قرار فاقد موقعیت قانونی است. سرقت از مکان مشخص در یک زمان عرفا یک فقره سرقت محسوب می گردد. نتیجتا نظریه همکاران اکثریت و اقلیت که موافق با این استنتاج باشد صایب اعلام می شود.

نظر اکثریت:
در موضوع بحث دو قرار باید صادر شود:

نظر اقلیت:
صدور دو قرار فاقد وجهه قانونی است و در مورد سوال صدور قرار جلب به دادرسی کفایت می کند اما باید در قرار صادره اشاره شود که کدامیک از اموال احراز و کدامیک محرز نمی باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 265 ـ بازپرس در صورت جرم بودن عمل ارتکابی و وجود ادله کافی برای انتساب جرم به متهم قرار جلب به دادرسی و در صورت جرم نبودن عمل ارتکابی و یا فقدان ادله کافی برای انتساب جرم به متهم قرار منع تعقیب صادر و پرونده را فوری نزد دادستان ارسال می کند. دادستان باید ظرف سه روز از تاریخ وصول پرونده تحقیقات را ملاحظه و نظر خود را به طور کتبی اعلام کند و پرونده را نزد بازپرس برگرداند. چنانچه مورد از موارد موقوفی تعقیب باشد قرار موقوفی تعقیب صادر و وفق مقررات فوق اقدام می شود.

مشاهده ماده 265 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM