نشست قضایی شماره 1397-4521

نشست قضایی شماره 1397-4521

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-4521


کد نشست:
1397-4521

تاریخ برگزاری:
1397/02/26

برگزار شده توسط:
استان گلستان/ شهر رامیان

موضوع:
نگهداری قرص ترامادول به صورت غیرمجاز

پرسش:
نگهداری قرص ترامادول به صورت غیر مجاز دارای چه عنوان کیفری می باشد؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به اینکه ترامادول در فهرست موضوع تبصره ماده یک قانون اصلاح مبارزه با مواد مخدر مصوب سال 1367 و اصلاحات و الحاقات بعدی نیامده است بنابراین از شمول مواد مخدر موضوع قانون مذکور خارج است و چنانچه ماده فوق الذکر به صورت قاچاق وارد کشور شده باشد نگهداری آن وفق بند الف ماده 27 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 03/10/1392 حسب مورد و بر اساس میزان ارزش آن تخلف یا جرم بوده و بر اساس ماده 22 این قانون قابل مجازات است؛ بنابراین نظریات ابرازی قضات محترم دادگستری شهرستان رامیان استان گلستان در حدود فوق الذکر مورد تایید است.

نظر اکثریت:
همانطور که در نظریه شماره 534 مورخ 4/5/94 موسسه آموزشی و پژوهشی قضا ذکر شده است وفق تبصره ماده 45 قانون مبارزه با مواد مخدر فهرست مواد مخدر جدید باید به تایید مجلس شورای اسلامی برسد و از آنجا که ماده ترامادول به عنوان ماده مخدر به تصویب مجلس نرسیده است؛ لذا با توجه به اصل قانونی بودن جرایم و مجازات ها نمی توان مجازاتی برای حمل و نگهداری آن مقرر نمود.

نظر اقلیت:
ترامادول جزء کالاهای مجاز مشروط است و با توجه به عدم صدور مجوز جهت ورود ترامادول به صورت مطلق مطابق بند الف ماده 27 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نگهداری ان در حکم نگهداری کالای ممنوع می باشد.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 27ـ هر شخص حقیقی یا حقوقی که اقدام به واردات و صادرات دارو مکملها ملزومات و تجهیزات پزشکی مواد و فرآورده های خوراکی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی بدون انجام تشریفات قانونی نماید به مجازات کالاهای قاچاق به شرح زیر محکوم می شود. این مجازات مانع از پرداخت دیه و خسارت های وارده نیست: الف ـ قاچاق مواد و فرآورده های دارویی فرآورده های زیستی (بیولوژیک) مکملها ملزومات و تجهیزات پزشکی مشمول مجازات قاچاق کالاهای ممنوع موضوع ماده (22) این قانون می باشد. (اصلاحی 21/07/1394) ب ـ در صورتی که کالای قاچاق مکشوفه شامل مواد و فرآورده های خوراکی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی باشد مرجع رسیدگی کننده مکلف است نسبت به استعلام مجوز مصرف انسانی کالاهای مذکور اقدام و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی موظف است ظرف ده روز به این استعلام پاسخ دهد. هرگاه کالای مکشوفه مذکور موفق به اخذ مجوزهای بهداشتی و درمانی در خصوص مصرف انسانی گردد جرم قاچاق مشمول مجازات مندرج در بند(ب) ماده (18) این قانون خواهد شد و در غیر این صورت کالای مکشوفه کالای تقلبی فاسد تاریخ مصرف گذشته و یا مضر به سلامت مردم شناخته شده و مشمول مجازات قاچاق کالاهای ممنوع می باشد. تبصره 1ـ ساخت حمل نگهداری عرضه یا فروش محصولات فوق نیز مشمول مجازات ها و احکام مقرر در این ماده می باشد. (اصلاحی 21/07/1394) تبصره 2ـ آئین نامه اجرائی این ماده درمورد چگونگی اجراء و میزان لازم از کالا برای استعلام مجوز مصرف انسانی با پیشنهاد وزارتخانه های بهداشت درمان و آموزش پزشکی صنعت معدن و تجارت و ستاد تهیه می شود و حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب هیات وزیران می رسد.

مشاهده ماده 27 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM