نشست قضایی شماره 1398-5828

نشست قضایی شماره 1398-5828

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-5828


کد نشست:
1398-5828

تاریخ برگزاری:
1397/05/18

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر محمود آباد

موضوع:
عزل وکیل در حین مرحله دادرسی

پرسش:
خواهان با وکالت آقایان (الف وب) ادعایی را مطرح نموده در حین دادرسی و قبل از تشکیل جلسه اول رسیدگی خواهان آقای (ب) را از وکالت عزل نموده و مراتب عزل به وکیل معزول ابلاغ شد و خواهان (آقای ح) را به عنوان وکیل دوم به دادگاه معرفی نموده جلسه رسیدگی با حضور وکلا (الف و ح) و خواندگان تشکیل شد و پس از اجری تشریفات رای صادرگردید و رای به خواندگان و وکلا به اسامی( الف وح) ابلاغ شد. وکیل (اقای ح) مراتب دادخواست تجدید نظرخواهی خویش را ارایه که تبادل لوایح صورت پذیرفته و در مهلت بیست روز تجدیدنظرخواهی آقای وکیل( معزول) با اعلام وکالت مراتب دادخواست تجدید نظر خواهی موکل را با ضمیمه نمودن لایحه ای که به امضاء وکیل اقای الف رسیده از طریق دفتر خدمات الکترونیک ارایه نموده با توجه به مفاد ماده 31 قانون آیین دادرسی مدنی مراتب مذکور استحضارا به خواهان ابلاغ شد وخواهان در لایحه ای که در خارج از موعد بیست روز تجدیدنظرخواهی ارایه شد وکیل اقای الف را از وکالت عزل نموده است. با توجه به مراتب تکلیف دفتر دادگاه در تبادل لوایح و ارسال پرونده به دادگاه تجدید نظر استان در فروض مذکور چیست؟

نظر هیئت عالی:
1- آقای « ح » به عنوان وکیل دوم خواهان به صورت انفرادی با تقدیم لایحه ای از سوی خواهان مبادرت به تجدیدنظرخواهی نموده صحیح است و در صورتی که آقای « ب » که قبلا عزل شده بوده و برای مرحله تجدیدنظر به عنوان وکیل خواهان تعیین شده و به همراه وکیل اول اقدام به تقدیم دادخواست تجدیدنظر نموده صحیح بوده و قابلیت پذیرش دارد.

نظر اکثریت:
تجدیدنظرخواهی شخص (ح) به عنوان وکیل صحیح است اما تجدیدنظر خواهی شخص «ب» به عنوان وکیل نباید پذیرفته شود؛ یعنی لایحه ای را که وی تقدیم می کند نباید بپذیریم. مهمترین استدلال های همکارانی قضایی که در اکثریت بوده اند به شرح زیر است:

نظر اقلیت:
تعداد کمی از قضات معتقد بودند لایحه تجدیدنظرخواهی شخص «ب» باید پذیرفته شود. مهمترین استدلال های این دسته از قضات به شرح زیر است:

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 31 - هریک از متداعیین می توانند برای خود حداکثر تا دو نفر وکیل انتخاب و معرفی نمایند.

مشاهده ماده 31 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 84 - در موارد زیر خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد کند: 1 - دادگاه صلاحیت نداشته باشد. 2 - دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض دیگری قبلا" اقامه شده و تحت رسیدگی باشد و یا اگر همان دعوا نیست دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد. 3 - خواهان به جهتی ازجهات قانونی از قبیل صغر عدم رشد جنون یا ممنوعیت از تصرف دراموال در نتیجه حکم ورشکستگی اهلیت قانونی برای اقامه دعوا نداشته باشد. 4 - ادعا متوجه شخص خوانده نباشد. 5 - کسی که به عنوان نمایندگی اقامه دعوا کرده از قبیل وکالت یا ولایت یا قیمومت و سمت او محرز نباشد. 6 - دعوای طرح شده سابقا بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند رسیدگی شده نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد. 7 - دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض. 8 - مورد دعوا مشروع نباشد. 9 - دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد. 10 - خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد. 11 - دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد.

مشاهده ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM