نشست قضایی شماره 1397-5449

نشست قضایی شماره 1397-5449

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5449


کد نشست:
1397-5449

تاریخ برگزاری:
1384/08/22

برگزار شده توسط:
استان یزد/ شهر میبد

موضوع:
صدور دستور موقت و تودیع تامین خسارت احتمالی

پرسش:
چنانچه پس از صدور دستور موقت دادگاه به لحاظ اینکه خوانده تـامین متناسـب تودیـع نموده از دستور موقت صادره رفع اثر کند و خواهـان دعـوا درخواسـت اسـترداد خسـارت احتمالی سپرده از دادگاه بنماید آیا دادگاه مکلف به تودیع خسارت احتمالی سـپرده شـده از ناحیه خواهان به وی میباشد؟ آیا در صورت استرداد خسارت احتمالی خواهان به وی دستور موقت صادره لغو میشود؟

نظر هیئت عالی:
در اموری که تعیین تکلیف آن اقتضـای فوریـت دارد بـه درخواست ذینفع دستور موقت صادر میشـود و تشـخیص فوریـت رسـیدگی بـا دادگاه صالحه است. دستور موقت گاهی منتهی به توقیف مال و یا انجام عمل و یا منع از امـری میشود در این صورت دادگاه مکلف است برای جبران خسارت احتمالی کـه از دسـتور موقـت برای خوانده حاصل میشود از خواهان تامین مقتضی اخذ کند. بـدیهی اسـت خواهـان دسـتور موقت در صورتی که ضمن تقاضای دسـتور موقـت دادخواسـتی در خصـوص خواسـته خـود تقدیم نکرده باشد باید ظرف بیست روز از تاریخ دستور فوری دادخواستی برای اثبات ادعـایش

نظر اتفاقی:
خسارت احتمالی تودیع شده از سوی خواهان باید همچنان در صـندوق دادگـاه باشـد چـه ایـنکـه همین که خوانده تامین متناسب سپرده ممکن است در نهایت بر اثر صدور حکم به ضـرر خواهـان و به نفع خوانده و به علت تودیع تامین متناسب همین امـر باعـث ورود خسـارت بـه خوانـده شـود. بنابراین این خسارت احتمالی خواهان همچنان باید توقیف باشد و نباید به وی مسترد شود.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM