نشست قضایی شماره 1400-7798

نشست قضایی شماره 1400-7798

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-7798


کد نشست:
1400-7798

تاریخ برگزاری:
1398/02/02

برگزار شده توسط:
استان تهران/ شهر تهران

موضوع:
گزارش اصلاحی داور

پرسش:
آیا داور مجاز به صدور گزارش اصلاحی می باشد ؟ در صورت مثبت بودن طریق اعتراض محکوم علیه و اشخاص ثالث چگونه می باشد؟

نظر هیئت عالی:
گزارش اصلاحی به منزله عقد صلح بین طرفین است و داور پس از حصول سازش مبادرت به صدور گزارش اصلاحی می نماید؛ در صورتی که موجب قانونی برای بطلان گزارش اصلاحی وجود داشته باشد دعوای ابطال گزارش قابلیت طرح دارد و در صورتی که با حقوق اشخاص ثالث در تعارض باشد منعی برای اعتراض شخص ثالث و اقامه دعوی تحت عنوان ابطال گزارش اصلاحی (طبق ماده 417 ق.آ.د.م) وجود ندارد و نظریه مشورتی شماره 1423/7 مورخه 1391/10/7 اداره کل حقوقی قوه قضاییه موید این استنباط است.

نظر اتفاقی:
مستفاد از ماده 483 قانون آیین دادرسی مدنی و مواد 28 و 30 قانون داوری تجاری بین المللی و ماده 18 آیین نامه اجرایی هییت داوری خصوصی سازی گزارش اصلاحی چه در قالب رای داوری باشد و چه با عنوان گزارش اصلاحی توسط داور صادر گردد از طرف دادگاه قابلیت ابلاغ و اجرا دارد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی

کلمات کلیدی:

مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 417 - اگر درخصوص دعوایی رایی صادره شود که به حقوق شخص ثالث خللی وارد آورد و آن شخص یا نماینده او در دادرسی که منتهی به رای شده است به عنوان اصحاب دعوا دخالت نداشته باشد می تواند نسبت به آن رای اعتراض نماید.

مشاهده ماده 417 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 483 - درصورتی که داوران اختیار صلح داشته باشند می توانند دعوا را با صلح خاتمه دهند. در این صورت صلح نامه ای که به امضای داوران رسیده باشد معتبر و قابل اجراست.

مشاهده ماده 483 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 28 ـ سازش چنانچه طرفین در جریان رسیدگی اختلافات خود را از طریق سازش حل کنند « داور» قرار سقوط دعوای داوری را صادر می کند و چنانچه یکی از طرفین تقاضا کند و طرف مقابل اعتراض نکند موافقتنامه سازش را به صورت رای داوری براساس شرایط مرضی الطرفین با رعایت مفاد ماده (30) صادر می کند.

مشاهده ماده 28 قانون داوری تجاری بین المللی

ماده 30 ـ شکل و محتوای رای 1 ـ رای باید به صورت کتبی باشد و به امضای داور یا داوران برسد. در موردی که داور بیش از یک نفر باشد امضای اکثریت کافی خواهد بود مشروط بر اینکه علت عدم امضای دیگر اعضا ذکر شود. 2 ـ کلیه دلایلی که رای بر آنها مبتنی است باید در متن رای آورده شود مگر اینکه طرفین توافق کرده باشند که دلایل رای ذکر نشود یا رای براساس شرایط مرضی الطرفین به موجب ماده (28) صادر شده باشد. 3 ـ رای باید حاوی تاریخ و محل داوری موضوع بند (1) ماده (20) باشد. 4 ـ پس از امضای رای رونوشت آن باید به هریک از طرفین ابلاغ شود.

مشاهده ماده 30 قانون داوری تجاری بین المللی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM