نشست قضایی شماره 1397-5569

نشست قضایی شماره 1397-5569

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5569


کد نشست:
1397-5569

تاریخ برگزاری:
1397/02/06

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر اصفهان

موضوع:
ورشکستگی مدیون اصلی نسبت به ضامنین

پرسش:
آیا ورشکستگی مدیون اصلی نسبت به ضامنین در خصوص حقوق داین به ویژه در مساله خسارت تاخیر تادیه موثر است یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
چنانچه مبنای مسیولیت ضمانت باشد به حکم ماده 408 قانون تجارت ضامن ورشکسته نیز از پرداخت خسارت تاخیر تادیه بری می شود؛ لیکن اگر مبنای ضمانت ظهرنویسی و یا تعهد مستقلی باشد مسیولیت ضامن به قوت خود باقی است و ورشکستگی تاجر در این موارد بی تاثیر است؛ چون استقلال امضایات اقتضای این را دارد که مشارالیه بابت اصل دین و خسارت تاخیر تادیه طبق عمومات دارای مسیولیت مستقل باشد.

نظر اکثریت:
معافیت تاجر ورشکسته از پرداخت خسارت تاخیر تادیه از تاریخ توقف قابل تسری به ضامن یا ضامنین نمی باشد و مسیولیت آنها نسبت به پرداخت خسارت تاخیر تادیه باقی است.

نظر اقلیت:
معافیت تاجر ورشکسته از پرداخت خسارت تاخیر تادیه به ضامن یا ضامنین نیز تسری پیدا می کند و آنها نیز از پرداخت خسارت تاخیر تادیه به تبع تاجر معاف هستند.

مبحث:
قانون مدنی , آیین دادرسی مدنی , قانون تجارت

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 561 ـ هر تاجر ورشکسته که کلیه دیون خود را با متفرعات و مخارجی که به آن تعلق گرفته است کاملا بپردازد حقا اعاده اعتبار می نماید.

مشاهده ماده 561 قانون تجارت

ماده 562 ـ طلبکارها نمی توانند از جهت تاخیری که در اداء طلب آنها شده است برای بیش از پنجاه سال مطالبه متفرعات و خسارت نمایند و در هر حال متفرعاتی که مطالبه می شود در سال نباید بیش از صدی هفت طلب باشد.

مشاهده ماده 562 قانون تجارت

ماده 563 ـ برای آنکه شریک ضامن یک شریک ورشکسته که حکم ورشکستگی او نیز صادر شده بتواند حق اعاده اعتبار حاصل کند باید ثابت نماید که به ترتیب فوق تمام دیون شرکت را پرداخته است ولو اینکه نسبت به شخص او قرارداد ارفاقی مخصوصی وجود داشته باشد.

مشاهده ماده 563 قانون تجارت

ماده 408 ـ همین که دین اصلی به نحوی از انحاء ساقط شده ضامن نیز بری می شود.

مشاهده ماده 408 قانون تجارت

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM