نشست قضایی شماره 1398-5976

نشست قضایی شماره 1398-5976

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-5976


کد نشست:
1398-5976

تاریخ برگزاری:
1397/08/03

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر عباس آباد

موضوع:
نحوه اجرای رفع تصرف عدوانی

پرسش:
اجرای رفع تصرف عدوانی کیفری ( ماده 690 قانون مجازات اسلامی ) به چه نحوی است ؟ به عبارت دیگر آیا حضور و آمادگی محکوم علیه برای رفع تصرف الزامیست یا خیر ؟

نظر هیئت عالی:
نحوه اجراحسب مورد متفاوت است. شرط حضور محکوم علیه برای اجرای رفع تصرف که در سیوال آمده موجه نیست. نتیجتا نظریه اکثریت قضات محترم مورد تایید می باشد.

نظر اکثریت:
برای اجرای رفع تصرف عدوانی موضوع ماده 690 حضور یا عدم حضور محکوم علیه در محل اجرای حکم تاثیری در قضیه ندارد اما باید محکوم علیه در جریان حکم قرار گیرد. زیرا آثاری بر این امر از باب تصرف عدوانی مجدد مترتب است در هر حال اجرای حکم با خاتمه دادن به استیلا محکوم علیه و تصرف محکوم له در ملک موضوع شکایت صورت می گیرد؛ چرا که در خصوص اجرای حکم تصرف عدوانی بعضا کیفیت اجرای آن متفاوت در برخی از موارد رقبه موضوع نزاع یک قطعه زمین است که بایر و زراعتی در آن وجود ندارد که در این فرض زمیـن به تصرف محکوم له داده می شود و تصرف محکوم علیه قطع می گردد اما گاهی رفع تصرف از یک خانه است که وسایل محکوم علیه در آن قرار دارد که اینجا رفع تصرف لازمه اش خارج کردن اموال محکوم علیه است که به هر حال اقدامات اجرایی باید صورتمجلس شود.

نظر اقلیت:
مراتب رفع تصرف به محکوم علیه ابلاغ می گردد در صورت عدم حضور جلب و با حضور نامبرده و نماینده دادسرا حکم اجرا می شود و اگر جلب محکوم علیه مسیر نگردیـده با حضور نماینـده دادسـرا و شاکـی حکم اجـرا می گردد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 690 ـ کاهش بینایی درصورتی که مقدار آن قابل تشخیص باشد به همان نسبت دیه دارد و چنانچه قابل تشخیص نباشد موجب ارش است.

مشاهده ماده 690 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM