نشست قضایی شماره 1398-6425

نشست قضایی شماره 1398-6425

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6425


کد نشست:
1398-6425

تاریخ برگزاری:
1397/08/30

برگزار شده توسط:
استان خراسان جنوبی/ شهر حاجی آباد

موضوع:
بررسی تشریفات قرار رد دادخواست تجدید نظر خواهی صادره از محکمه بدوی

پرسش:
ایا اعتراض به قرار رد تجدید نظر خواهی صادره از محکمه بدوی از سوی تجدید نظر خواه دارای هزینه دادرسی است اگر این چنین است در صورت عدم پرداخت هزینه دادرسی تکلیف دادگاه چه خواهد بود و ایا این ابطال و اعتراض به آن باعث دور نخواهد شد ؟

نظر هیئت عالی:
اعتراض به قرار رد دادخواست تجدید نظر خواهی هزینه دارد؛ لیکن این اعتراض تجدید نظرخواهی تلقی نمی شود و صدور قرار رد تجدید نظرخواهی نسبت به قرار رد تجدید نظرخواهی از سوی دادگاه بدوی که مستلزم تسلسل است صحیح نیست؛ در هر حال دادگاه بدوی در مورد اعتراض نسبت به قرار رد دادخواست تجدید نظر خواهی اتخاذ تصمیم نموده و به دادگاه تجدید نظر ارسال می کند.

نظر اتفاقی:
با عنایت به این که اصل بر عدم پرداخت هزینه دادرسی است و آن چه که مد نظر قانون وصول برخی از درآمدهای دولت است اعتراض بر قرار های ابتدایی صادره از محاکم است و نه اعتراض بر قرار رد تجدید نظر خواهی و لذا به لحاظ جلوگیری از دور و تسلسل باطل که طبق قاعده دور باطل است این اعتراض بدون هزینه و تشریفات رسیدگی از جمله تبادل لوایح و استفاده از برگ تجدید نظر خواهی خواهد بود.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 339 - متقاضی تجدیدنظر باید دادخواست خود را ظرف مهلت مقرر به دفتر دادگاه صادرکننده رای یا دفتر شعبه اول دادگاه تجدیدنظر یا به دفتر بازداشتگاهی که در آنجا توقیف است تسلیم نماید. هریک از مراجع یادشده در بالا باید بلافاصله پس از وصول دادخواست آن را ثبت و رسیدی مشتمل بر نام متقاضی و طرف دعوا تاریخ تسلیم شماره ثبت و دادنامه به تقدیم کننده تسلیم و در روی کلیه برگهای دادخواست تجدیدنظر همان تاریخ را قید کند. این تاریخ تاریخ تجدیدنظر خواهی محسوب می گردد. تبصره 1 - درصورتی که دادخواست به دفتر مرجع تجدیدنظر یا بازداشتگاه داده شود به شرح بالا اقدام و دادخواست را به دادگاه صادرکننده رای ارسال می دارد. چنانچه دادخواست تجدیدنظر در مهلت قانونی تقدیم شده باشد مدیر دفتر دادگاه بدوی پس از تکمیل آن پرونده را ظرف دو روز به مرجع تجدیدنظر ارسال می دارد. تبصره 2 - درصورتی که دادخواست خارج از مهلت داده شود و یا در مهلت قانونی رفع نقص نگردد به موجب قرار دادگاه صادرکننده رای بدوی رد می شود. این قرار ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ در مرجع تجدیدنظر قابل اعتراض است رای دادگاه تجدیدنظر قطعی است. تبصره 3 - دادگاه باید ذیل رای خود قابل تجدیدنظر بودن یا نبودن رای و مرجع تجدیدنظر آن را معین نماید. این امر مانع از آن نخواهد بود که اگر رای دادگاه قابل تجدیدنظر بوده و دادگاه آن را قطعی اعلام کند هریک از طرفین درخواست تجدیدنظر نماید.

مشاهده ماده 339 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM