نشست قضایی شماره 1398-6215

نشست قضایی شماره 1398-6215

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6215


کد نشست:
1398-6215

تاریخ برگزاری:
1397/05/04

برگزار شده توسط:
استان خراسان رضوی/ شهر مشهد

موضوع:
اخذ جریمه مالی از محکوم علیه در صورت عدم انجام تعهد مالی

پرسش:
با توجه به تبصره ذیل ماده 47 قانون اجرای احکام مدنی در تعهدات قایم به شخص اگر محکوم علیه نسبت به انجام تعهد اقدام نکند امکان اخذ جریمه مالی از محکوم علیه وجود دارد یا اینکه به لحاظ نسخ ماده 729 قانون ایین دادرسی مدنی امکان اخذ جریمه مالی سلب شده است؟

نظر هیئت عالی:
نسخ ماده 729 ق. آ. د. م سابق تاثیری در خصوص امکان اخذ جریمه مالی از محکوم علیهی که اجرای تعهد موضوع حکم قطعی قایم به شخص او است و از اجرای آن امتناع می کند ندارد و جز اخذ جریمه مالی ضمانت اجرای دیگری در قانون پیش بینی نشده است؛ لکن به نظر می رسد با وجود تبصره ماده 47 قانون اجرای احکام مدنی و فقدان نص صریح در ق. آ. د. م بر خلاف مقرره ماده 729 ق. آ. د. م سابق تعیین جریمه مالی از سوی دادگاه صادر کننده رای و به تبع آن صدور اجراییه مبتنی بر مقررات قانونی و بلامانع است.

نظر اکثریت:
در خصوص موضوع سوال امکان اخذ جریمه مالی وجود دارد و نسخ ماده 729 آیین دادرسی مدنی سابق تاثیری در این خصوص ندارد ادله این نظریه

نظر اقلیت:
امکان اخذ جریمه مالی وجود ندارد متعهد له می تواند طی دادخواست جداگانه مطالبه خسارت کند

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 47 ـ هر گاه محکوم به انجام عمل معینی باشد و محکوم علیه از انجام آن امتناع ورزد و انجام عمل به توسط شخص دیگری ممکن باشد محکوم له می تواند تحت نظر دادورز ( مامور اجرا) آن عمل را وسیله دیگری انجام دهد و هزینه آن را مطالبه کند و یا بدون انجام عمل هزینه لازم را به وسیله قسمت اجرا از محکوم علیه مطالبه نماید. در هر یک از موارد مذکور دادگاه با تحقیقات لازم و در صورت ضرورت با جلب نظر کارشناس میزان هزینه و معین می نماید. وصول هزینه مذکور و حق الزحمه کارشناس از محکوم علیه به ترتیبی است که برای وصول محکوم به نقدی مقرر است. تبصره ـ در صورتی که انجام عمل توسط شخص دیگری ممکن نباشد مطابق ماده 729 آیین دادرسی مدنی انجام خواهد شد.

مشاهده ماده 47 قانون اجرای احکام مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM