نشست قضایی شماره 1400-7831

نشست قضایی شماره 1400-7831

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-7831


کد نشست:
1400-7831

تاریخ برگزاری:
1397/10/20

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر نکا

موضوع:
جواز یا عدم جواز صدور دستور موقت توسط شورای حل اختلاف

پرسش:
آیا شورای حل اختلاف مجاز به صدور دستور موقت می باشد؟

نظر هیئت عالی:
صلاحیت شورای حل اختلاف به عنوان یک مرجع شبه قضایی منحصر به موارد مصرح در قانون می باشد و در موارد تردید و اکتفاء به موارد قدر متیقن باید گفت در آن خصوص که نصی وجود ندارد شورای حل اختلاف فاقد صلاحیت است. بنابراین در خصوص صدور دستور موقت چون نصی وجود ندارد و به علاوه از دعاوی غیر مالی است در نتیجه شورای حل اختلاف صلاحیت صدور دستور موقت را ندارد؛ نظریه اکثریت مورد تایید هیات عالی می باشد.

نظر اکثریت:
1- شورای حل اختلاف یک نهاد شبه قضایی و دارای اختیارات محدود می باشد و صلاحیت آن را قانون مشخص نموده و خارج از صلاحیت اعطایی حق مداخله ندارد و در جایی که تردید کنیم موضوعی در صلاحیت این مرجع قرار دارد یا خیر باید به قدر متیقن اکتفا نمود بنابراین با توجه به این که صلاحیت شورا در قانون احصا شده و به دادرسی فوری (دستور موقت ) اشاره نگردید باید بیان داشت شورا صلاحیت رسیدگی به دستور موقت را ندارد.

نظر اقلیت:
1- قانون گذار در ماده 311 قانون آیین دادرسی مدنی حکمی را بیان نموده که طی آن هر مرجعی که پرونده در آن در جریان است می تواند در آن مرجع تقاضای دستور موقت نمود و این ماده قابلیت تفسیر موسع را دارد و به شورای حل اختلاف نیز تسری می یابد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 310 – در اموری که تعیین تکلیف آن فوریت دارد دادگاه به درخواست ذی نفع برابر مواد زیر دستور موقت صادر می نماید.

مشاهده ماده 310 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 311 - چنانچه اصل دعوا در دادگاهی مطرح باشد مرجع درخواست دستور موقت همان دادگاه خواهد بود و در غیر این صورت مرجع درخواست دادگاهی می باشد که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را دارد.

مشاهده ماده 311 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 10 ـ دعاوی زیر حتی با توافق طرفین قابل طرح در شورا نیست: الف ـ اختلاف در اصل نکاح اصل طلاق فسخ نکاح رجوع نسب ب ـ اختلاف در اصل وقفیت وصیت تولیت پ ـ دعاوی راجع به حجر و ورشکستگی ت ـ دعاوی راجع به اموال عمومی و دولتی ث ـ اموری که به موجب قوانین دیگر در صلاحیت مراجع اختصاصی یا مراجع قضائی غیردادگستری می‏باشد.

مشاهده ماده 10 قانون شورای حل اختلاف

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM