نشست قضایی شماره 1398-6383

نشست قضایی شماره 1398-6383

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6383


کد نشست:
1398-6383

تاریخ برگزاری:
1396/09/22

برگزار شده توسط:
استان کرمان/ شهر بم

موضوع:
عدم مراجعه زوج جهت ثبت طلاق در دفتر خانه بعد از گذشت سه ماه از جاری شدن صیغه طلاق

پرسش:
چنانچه زوج متقاضی طلاق بوده و صیغه طلاق با حضور زوجین در دفتر طلاق جاری گردیده است و زوج مبالغ پیش پرداخت حقوق مالی زوجه را نیز در دفتر طلاق تودیع نموده است لکن بعد از گذشت سه ماه زوج جهت ثبت واقعه طلاق و ارایه گواهی اسکان و اعلام عدم رجوع به دفتر طلاق مراجعه نمی نماید آیا دفترخانه می تواند وجوه تودیعی را به زوجه پرداخت و طلاق را نیز ثبت نماید یا حتما بایستی از طرف دفترخانه زوج اخطار و تعیین تکلیف گردد؟

نظر هیئت عالی:
برابر ماده 38 قانون حمایت خانواده در صورت انقضای ایام عده و عدم احراز رجوع و یا رضایت زن به ثبت طلاق رجعی که در این فرض انتظار برای انقضای مدت عده منتفی است سر دفتر می تواند پس از اجرای صیغه طلاق آن را ثبت نماید. چنانچه زوج علیرغم اخطار سردفتر طلاق حاضر نشود دادگاه به سر دفتر طلاق یا زوجه نمایندگی اعطاء تا نسبت به امضاء سند طلاق اقدام نماید. ( تبصره ماده 39 قانون حمایت خانواده و ماده 19 آیین نامه اجرایی مربوط ) لیکن پس از ثبت طلاق در غیاب زوج مستندا به ماده 65 آیین نامه اجرایی قانون مرقوم سردفتر مکلف است بلافاصله موضوع را به طور کتبی به زوج ابلاغ کند. ضمنا دفتر خانه می تواند وجوه تودیعی را به زوجه پرداخت کند و این امر ارتباطی به ثبت واقعه طلاق ندارد.

نظر اتفاقی:
درمورد این سوال بنظر می رسد بهتر می باشد که از طرف دفترخانه زوج اخطار گردد و در مورد موضوع تعیین تکلیف نماید ولی چنانچه زوج حضور پیدا نکرد علی رغم اخطار سردفتر می تواند وجوه تودیعی را به زوجه پرداخت کند و طلاق را نیز ثبت نماید.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 37ـ اجرای صیغه طلاق با رعایت جهات شرعی در دفترخانه یا در محل دیگر و با حضور سردفتر انجام می گیرد.

مشاهده ماده 37 قانون حمایت از خانواده

ماده 38 ـ در طلاق رجعی صیغه طلاق مطابق مقررات مربوط جاری و مراتب صورتجلسه می شود ولی ثبت طلاق منوط به ارائه گواهی کتبی حداقل دو شاهد مبنی بر سکونت زوجه مطلقه در منزل مشترک تا پایان عده است مگر این که زن رضایت به ثبت داشته باشد. در صورت تحقق رجوع صورتجلسه طلاق ابطال و درصورت عدم رجوع صورتجلسه تکمیل و طلاق ثبت می شود. صورتجلسه تکمیل شده به امضای سردفتر زوجین یا نمایندگان آنان و دو شاهد طلاق می رسد. در صورت درخواست زوجه گواهی اجرای صیغه طلاق و عدم رجوع زوج به وی اعطاء می شود. در هر حال درصورت انقضای مدت عده و عدم احراز رجوع طلاق ثبت می شود

مشاهده ماده 38 قانون حمایت از خانواده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM