نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1390/11/10

برگزار شده توسط:
استان قم/

موضوع:
اقرار زوجین به مواقعه پس از صدور گواهی عدم امکان سازش و حکم به طلاق بائن

پرسش:
دادگاه با صدور گواهی عدم امکان سازش حکم به طلاق باین صادر کرده و زوجین در دفترخانه رسمی حاضر و به مواقعه با هم اقرار کرده¬اند؛ لذا سردفتر از ثبت طلاق خودداری و زوجین به دادگاه دادخواست اصلاح تقدیم داشته¬اند:

نظر هیئت عالی:
اولا؛ موارد اصلاح رای موضوع ماده 309 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی صرفا ناظر به اشتباهات و سهو قلم یا محاسبات است و لذا مشمول موضوع سوال نیست. ثانیا؛ اعم از این که مواقعه¬ای قبل از صدور رای طلاق واقع شده و در زمان رسیدگی کتمان شده و یا این که بعد از صدور رای طلاق مواقعه¬ای حاصل شده باشد در هر دو صورت موجب خواهد شد که دادگاه به نوع خاصی از طلاق که رجعی است رای دهد و یا با وجود شرایط دیگر نظر به طلاقی مثل خلع که با وجود باین بودن قابلیت رجعی را دارد رای دهد. بنابه مراتب رای به طلاق باین موضوع فرض سوال به دلیل کتمان مواقعه و یا وقوع آن پس از رای قابل اجرا نیست و زوجین و یا متقاضی طلاق مجددا باید طرح دعوای دیگری برای اخذ رای دایر به گواهی عدم امکان سازش برای اجرای طلاق کند. لذا نظرهای ابرازی در نشست قضایی قم مورد تایید نیست.

نظر اتفاقی:
نظر اول ـ دادگاه باید بررسی کند که آیا طلاق جدیدی که طرفین مدعی آن هستند تاثیری در طلاق قبلی دارد؟ اگر پاسخ منفی است دستور قضایی صادر شود که به طور مثال از باین به خلع تبدیل و صیغه خلع جاری شود. اما اگر آثاری داشته باشد نیاز به دادخواست و رسیدگی در دادگاه است؛ لذا نمی¬توان دستور قضایی صادر کرد.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 309 - هرگاه در تنظیم و نوشتن رای دادگاه سهو قلم رخ دهد مثل از قلم افتادن کلمه ای یا زیاد شدن آن و یا اشتباهی در محاسبه صورت گرفته باشد تا وقتی که از آن درخواست تجدیدنظر نشده دادگاه راسا یا به درخواست ذی نفع رای را تصحیح می نماید. رای تصحیحی به طرفین ابلاغ خواهد شد. تسلیم رونوشت رای اصلی بدون رونوشت رای تصحیحی ممنوع است. حکم دادگاه درقسمتی که مورد اشتباه نبوده درصورت قطعیت اجراء خواهد شد. تبصره 1 - در مواردی که اصل حکم یا قرار دادگاه قابل واخواهی یا تجدیدنظر یا فرجام است تصحیح آن نیز در مدت قانونی قابل واخواهی یا تجدیدنظر یا فرجام خواهد بود. تبصره 2 - چنانچه رای مورد تصحیح به واسطه واخواهی یا تجدیدنظر یا فرجام نقض گردد رای تصحیحی نیز از اعتبار خواهد افتاد.

مشاهده ماده 309 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM