نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1392/01/18

برگزار شده توسط:
استان سمنان/ شهر دامغان

موضوع:
نحوه اجازه دادگاه به پرداخت نفقه افراد واجب النفقه به عنوان قرض و مطالبه آن از فردی که پرداخت نفقه بر عهده او بوده

پرسش:
با توجه به ماده 1205 قانون مدنی نحوه اجازه دادگاه به پرداخت نفقه افراد واجب النفقه به عنوان قرض و مطالبه آن از فردی که پرداخت نفقه برعهده او بوده چگونه است؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به صراحت ماده 1205 قانون مدنی و اتفاق نظر اعلام شده و اسباب موجهه آن و نظریه شماره 9516/7 مورخه 23/11/1380 اداره کل حقوقی و تدوین قوانین قوه قضاییه همان گونه که استدلال شده است در صورتی که شخص پرداخت کننده با اجازه دادگاه و به حکم قانون مبادرت به پرداخت نفقه کرده باشد حق مراجعه به مدیون را خواهد داشت و در صورت عدم اخذ اجازه از دادگاه در پرداخت نفقه حق مراجعه به مسیول پرداخت نفقه را نخواهد داشت.

نظر اتفاقی:
ماده 1205 قانون مدنی در این خصوص است که شخصی نفقه صغار و یا افراد واجب النفقه دیگری را پرداخت کرده و مشکل دردریافت آن را دارد و دادگاه استیذان استقراض صادر می نماید و در زمان صدور استیذان شرایط طرفین مبنی بر واجب النفقه بودن و ملایت فرد خوانده را بررسی می کند. در صورت احراز شرایط استیذان استقراع در هزینه های متعارف را صادر می نماید و در نهایت نیز فردی که استیذان استقراض برای وی صادر شده است هزینه های مصروفه را با تقدیم دادخواست از خوانده مطالبه می کند و دادگاه با تعیین کارشناس و احراز موضوع حکم به پرداخت آن ها را صادر می نماید.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1205 - در موارد غیبت یا استنکاف از پرداخت نفقه چنانچه الزام کسی که پرداخت نفقه بر عهده ی اوست ممکن نباشد دادگاه می تواند با مطالبه ی افراد واجب النفقه به مقدار نفقه از اموال غایب یا مستنکف در اختیار آن ها یا متکفل مخارج آنان قرار دهد و در صورتی که اموال غایب یا مستنکف در اختیار نباشد همسر وی یا دیگری با اجازه ی دادگاه می توانند نفقه را به عنوان قرض بپردازند و از شخص غایب یا مستنکف مطالبه نمایند.

مشاهده ماده 1205 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM