نشست قضایی شماره 1398-5641

نشست قضایی شماره 1398-5641

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-5641


کد نشست:
1398-5641

تاریخ برگزاری:
1397/03/10

برگزار شده توسط:
استان کردستان/ شهر دهگلان

موضوع:
تشخیص جرم دیگری در پرونده

پرسش:
اگر مقام قضایی اعم از دادیار و بازپرس بعد از ارجاع پرونده و حین رسیدگی به جرم دیگری غیر از جرم مطروحه در شکواییه پی ببرند مثلا جرم مذکور در شکواییه گزارش حمل و نگهداری 5 گرم تریاک باشد اما مقام قضایی حین رسیدگی به جرم استعمال مواد مخدر توسط همان متهم نیز پی برد آیا مقام قضایی می تواند جرم اخیرالذکر را رسیدگی کند یا باید به دادستان گزارش کند؟

نظر هیئت عالی:
چنانچه جرم جدید ارتباط با جرم اول نداشته باشد مستلزم گزارش به دادستان و اخذ دستور ارجاع است نتیجتا نظریه اتفاقی همکاران مورد تایید می باشد.

نظر اتفاقی:
حسب ماده 99 ق.آ.د.ک دو فرض قابل تصور است: فرض اول :جرم مذکور قابل گذشت باشد حسب تبصره ماده 99 ق.آ.د.ک مراتب در صورت امکان توسط دادستان به نحو مقتضی به اطلاع بزه دیده می رسد فرض دوم: جرم مذکور غیر قابل گذشت باشد دو صورت قابل تصور است. الف جرم کشف شده با جرم اول مرتبط نباشد: بازپرس و دادیار تمام اقدامات لازم را طبق قانون برای حفظ آثار و علایم وقوع جرم و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن متهم به عمل می آورد و همزمان مراتب را به دادستان اطلاع می دهد و در صورت ارجاع توسط دادستان تحقیقات را ادامه می دهد ب: جرم کشف شده با جرم اول مرتبط باشد: حسب مفهوم مخالف ماده 99 ق آ د ک دادیار یا بازپرس حسب مورد به جرم اخیرالذکر رسیدگی می کند.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 99 ـ هرگاه بازپرس ضمن تحقیق جرم دیگری را کشف کند که با جرم اول مرتبط نباشد و بدون شکایت شاکی نیز قابل تعقیب باشد اقدامات لازم را طبق قانون برای حفظ آثار و علائم وقوع جرم و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن متهم به عمل می آورد و همزمان مراتب را به دادستان اطلاع می دهد و در صورت ارجاع دادستان تحقیقات را ادامه می دهد. تبصره ـ چنانچه جرم کشف شده از جرایمی باشد که با شکایت شاکی قابل تعقیب است مراتب در صورت امکان توسط دادستان به نحو مقتضی به اطلاع بزه دیده می رسد.

مشاهده ماده 99 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM