نشست قضایی شماره 1400-7739

نشست قضایی شماره 1400-7739

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-7739


کد نشست:
1400-7739

تاریخ برگزاری:
1398/02/26

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر اصفهان

موضوع:
تکلیف قاضی اجرای احکام در صورت عدم اعمال افزایش جرایم نقدی در قانون مبارزه با مواد مخدر توسط دادگاه انقلاب

پرسش:
با توجه به بخشنامه مورخ 1398/02/15 دادستان محترم کل کشور در خصوص لزوم اعمال مقررات ناظر بر افزایش 50 درصدی جرایم نقدی مندرج در قانون مبارزه با مواد مخدر با اصلاحات و الحاقات بعدی چنانچه دادگاه محترم انقلاب در صدور رای محکومیت این افزایش را لحاظ ننماید و پرونده به اجرای احکام ارسال شود تکلیف قاضی اجرای احکام کیفری چیست؟

نظر هیئت عالی:
قاضی اجرای احکام فقط مامور به مفاد حکم قطعیت یافته است و در خصوص افزایش جزای نقدی مواجه با تکلیفی نیست.

نظر اتفاقی:
با توجه به اینکه رای قطعیت یافته است و امکان تجدیدنظر خواهی نسبت به رای از سوی دادستان دیگر وجود ندارد و با عنایت به اینکه تعیین مجازات جزای نقدی بدون لحاظ افزایش آن موجبی برای تقاضای اعاده دادرسی از جانب دادستان محترم نمی باشد و با هیچ یک از بندهای ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری مطابقت ندارد قاضی اجرای احکام کیفری مکلف است نسبت به اجرای رای اقدام نماید و صرفا موضوع طی صورتجلسه ای برای دادستان محترم ارسال گردد تا مد نظر نمایندگان محترم دادستان در محاکم باشد که در موارد مشابه در مهلت قانونی مقرر برای تجدید نظرخواهی نسبت به چنین احکامی قبل از قطعیت تقاضای تجدیدنظر نمایند.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 474 ـ درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام محکومیت قطعی دادگاه ها اعم از آنکه حکم مذکور به اجراءگذاشته شده یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته می شود: الف ـ کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن وی محرز گردد. ب ـ چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به گونه‏ای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد. پ ـ شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضایی به علت انتساب همان جرم محکوم شده باشد به طوری که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم بی گناهی یکی از آنان احراز گردد. ت ـ درباره شخصی به اتهام واحد احکام متفاوتی صادر شود. ث ـ در دادگاه صالح ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت خلاف واقع گواهان مبنای حکم بوده است. ج ـ پس از صدور حکم قطعی واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب اثبات بی گناهی محکوم علیه یا عدم تقصیر وی باشد. چ ـ عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.

مشاهده ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM