نشست قضایی شماره 1399-7120

نشست قضایی شماره 1399-7120

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7120


کد نشست:
1399-7120

تاریخ برگزاری:
1398/05/31

برگزار شده توسط:
استان تهران/ شهر ملارد

موضوع:
قرارتامین خواسته در دادگاه بدون پرداخت خسارت احتمالی

پرسش:
آیا پس از ارسال پرونده به دادگاه دادگاه می تواند در راستای قرار تامین خواسته کیفری یا به طور مستقیم بدون قرار تامین خواسته حساب و اموال متهم را توقیف نماید؟

نظر هیئت عالی:
دادسرا در معیت دادگاه انجام وظیفه می کند لذا اختیارات دادسرا همچون صدور قرار تامین خواسته یا توقیف حساب حسب مورد به قیاس اولویت برای دادگاه هم قابل اعمال است.

نظر اکثریت:
پس از ارسال پرونده به دادگاه دستور توقیف حساب بدون قرار تامین خواسته حقوقی که براساس قوانین آیین دادرسی مدنی صادر می شود امکان پذیر نمی باشد و با توجه به اینکه قرار تامین خواسته کیفری ذکر شده در مواد107 لغایت 113 در آیین دادرسی کیفری مربوط به دادسرا می باشد و اصل موضوع خلاف اصل است که بدون خسارت احتمالی اقدام می گردد قابل تسری به دادگاه نمی باشد.

نظر اقلیت:
با توجه به ذکر قرار تامین خواسته کیفری به صرف درخواست و بدون پرداخت خسارت احتمالی در دادگاه نیز به طریق اولی تامین خواسته بدون اخذ خسارت احتمالی می توان صادر نمود.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 108 - خواهان می تواند قبل از تقدیم دادخواست یا ضمن دادخواست راجع به اصل دعوا یا در جریان دادرسی تا وقتی که حکم قطعی صادر نشده است در موارد زیر از دادگاه درخواست تامین خواسته نماید و دادگاه مکلف به قبول آن است: الف - دعوا مستند به سند رسمی باشد. ب - خواسته در معرض تضییع یا تفریط باشد. ج - در مواردی از قبیل اوراق تجاری واخواست شده که به موجب قانون دادگاه مکلف به قبول درخواست تامین باشد. د - خواهان خساراتی را که ممکن است به طرف مقابل وارد آید نقدا به صندوق دادگستری بپردازد. تبصره- تعیین میزان خسارت احتمالی با درنظر گرفتن میزان خواسته به نظر دادگاهی است که درخواست تامین را می پذیرد. صدور قرار تامین موکول به ایداع خسارت خواهد بود.

مشاهده ماده 108 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 113 ـ در صورتی که به جهتی از جهات قانونی تعقیب متهم موقوف یا قرار منع تعقیب صادر و یا پرونده به هر کیفیت مختومه شود پس از قطعیت رای و اجرای آن از قرار تامین خواسته رفع اثر می شود.

مشاهده ماده 113 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 108 ـ در صورتی که خواسته شاکی عین معین نبوده یا عین معین بوده اما توقیف آن ممکن نباشد بازپرس معادل مبلغ ضرر و زیان شاکی از سایر اموال و دارایی های متهم توقیف می کند.

مشاهده ماده 108 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 109 ـ قرار تامین خواسته به محض ابلاغ اجراء می شود. در مواردی که ابلاغ فوری ممکن نیست و تاخیر در اجراء موجب تضییع خواسته می شود ابتداء قرار تامین اجراء و سپس ابلاغ می شود. این موارد فورا به اطلاع دادستان می رسد. قرار تامین خواسته مطابق مقررات اجرای احکام مدنی در اجرای احکام کیفری دادسرای مربوط اجراء می شود.

مشاهده ماده 109 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 110 ـ رفع ابهام و اجمال از قرار تامین خواسته به عهده بازپرس است و رفع اشکالات ناشی از اجرای آن توسط دادستان یا قاضی اجرای احکام به عمل می آید.

مشاهده ماده 110 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 111 ـ دادگاه حقوقی به اعتراض اشخاص ثالث نسبت به توقیف اموال ناشی از اجرای قرار تامین خواسته مطابق مقررات اجرای احکام مدنی رسیدگی می کند.

مشاهده ماده 111 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 112 ـ در مواردی که مطالبه خواسته به تقدیم دادخواست نیاز دارد چنانچه شاکی تا قبل از ختم دادرسی دادخواست ضرر و زیان خود را به دادگاه کیفری تقدیم نکند به درخواست متهم از قرار تامین خواسته رفع اثر می شود.

مشاهده ماده 112 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM