نشست قضایی شماره 1399-7365

نشست قضایی شماره 1399-7365

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7365


کد نشست:
1399-7365

تاریخ برگزاری:
1398/08/23

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر محمود آباد

موضوع:
معرفی مال منقول دیگری به عنوان مال خود

پرسش:
شخصی مال متعلق به دیگری (یک عدد سطل زباله فلزی مستقر در بیرون درب منزل همسایه خود) را به عنوان مال خود قلمداد و به کارگر شهرداری اعلام می نماید که آن را برداشته و ببرد. آیا رفتار ارتکابی وی وصف مجرمانه دارد؟

نظر هیئت عالی:
نظریه اکثریت که عمل مرتکب را موجب مسیولیت مدنی می داند مورد تایید اکثریت اعضاء هیات عالی است.

نظر اکثریت:
بیشتر قضات حاضر در نشست قضایی بر این عقیده بودند که رفتار ارتکابی جرم نیست؛ مهمترین استدلالهای این گروه از قضات بدین شرح بوده است :

نظر اقلیت:
برخی از قضات حاضر در نشست قضایی قایل بر آن بودند که موضوع وصف کیفری دارد. مهمترین استدلالهای این گروه از قضات بدین شرح بوده است:

مبحث:
قانون مدنی , حقوق جزای عمومی , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1ـ هر گاه محکوم علیه یا مدیون یا کفیلی مال غیر را مال خود معرفی نماید و همچنین اگر مدعی علیه برای تامین مدعی به مال متعلق به غیر را مال خود معرفی کند و برای وصول حق محکوم له یا دائن و یا تامین مدعی به عملیاتی نسبت به آن مال بشود محکوم له یا دائن و یا طرفی که مدعی به او تامین شده مسئول خسارات وارده بر صاحب مال نخواهد بود و صاحب مال می تواند برای جبران خسارات خود به کسی که مال او را مال خود معرفی کرده است مراجعه کند. تبصره ـ اشخاصی که از ابتدای 1303 تا تاریخ اجرای این قانون در موارد مذکوره در ماده فوق مال غیر را مال خود معرفی کرده اند نیز مشمول ماده فوق خواهند بود.

مشاهده ماده 1 قانون مجازات اشخاصی که مال غیر را به عوض مال خود معرفی می نمایند

ماده 665 ـ قطع دو بیضه یکباره دیه کامل و قطع بیضه چپ دو ثلث دیه و قطع بیضه راست ثلث دیه دارد. تبصره ـ فرقی در حکم مذکور بین جوان و پیر و کودک و بزرگ و عنین و سالم و مانند آن نیست.

مشاهده ماده 665 قانون مجازات اسلامی

ماده 506 ـ تسبیب در جنایت آن است که کسی سبب تلف شدن یا مصدومیت دیگری را فراهم کند و خود مستقیما مرتکب جنایت نشود به طوری که در صورت فقدان رفتار او جنایت حاصل نمیشد مانند آنکه چاهی بکند و کسی در آن بیفتد و آسیب ببیند.

مشاهده ماده 506 قانون مجازات اسلامی

ماده 661 ـ افضای غیرهمسر به ترتیب ذیل موجب ضمان است: الف ـ هرگاه افضاء شده نابالغ یا مکره بوده و افضاء به سبب مقاربت باشد علاوه بر مهرالمثل و دیه کامل زن در صورت ازاله بکارت ارش البکاره نیز ثابت خواهد بود و اگر افضاء به غیرمقاربت باشد دیه کامل زن و در صورت ازاله بکارت مهرالمثل نیز ثابت است. ب ـ هرگاه افضاء با رضایت زن بالغ و از طریق مقاربت انجام گرفته باشد تنها پرداخت دیه کامل زن ثابت خواهد بود. پ ـ افضای ناشی از وطی به شبهه علاوه بر مهرالمثل و دیه در صورت ازاله بکارت موجب ارش البکاره نیز می باشد.

مشاهده ماده 661 قانون مجازات اسلامی

ماده 1 - هر کس بدون مجوز قانونی عمدا یا در نتیجه بی احتیاطی به جان یا سلامتی یا مال یا آزادی یا حیثیت یا شهرت تجارتی یا به هر حق دیگر که به موجب قانون برای افراد ایجاد گردیده لطمه ای وارد نماید که موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود می باشد.

مشاهده ماده 1 قانون مسئولیت مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM