نشست قضایی شماره 1397-1744

نشست قضایی شماره 1397-1744

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-1744


کد نشست:
1397-1744

تاریخ برگزاری:
1396/08/10

برگزار شده توسط:
استان آذربایجان شرقی/ شهر بستان آباد

موضوع:
معاونت در قتل عمدی با قصد ضمنی

پرسش:
الف ب را تحریک می کند که ج را به قتل برساند لکن در جریان موضوع ب به دست ج به قتل می رسد آیا اتهام متوجه شخص الف می باشد یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
دراین فرض اتهامی متوجه الف نیست. مباشر قتل ب و مسیولیت کیفری قتل ج برعهده وی می باشد.

نظر اتفاقی:
اتهام متوجه شخص الف نمی باشد چرا که تحریک شخص الف صرفا نسبت به شخص ب بوده است و نسبت به شخص ج هیچ تحریکی ( معاونتی ) وجود نداشته است و در واقع وحدت قصد بین الف و ج وجود ندارد نظر اقلیت این است که می توانیم شخص الف را از باب تسبیب در وقوع جرم مجازات نماییم ولی در رد این ادعا باید گفت که در تسبیب وقوع جرم باید رابطه مستقیم وجود داشته باشد یعنی رابطه مستقیم بین تحریک مسبب و عمل مرتکب که در فرض سوال این قید و مهم وجود ندارد.

مبحث:
حقوق جزای عمومی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 128 ـ هرکس از فرد نابالغ به عنوان وسیله ارتکاب جرم مستند به خود استفاده نماید به حداکثر مجازات قانونی همان جرم محکوم می گردد. همچنین هرکس در رفتار مجرمانه فرد نابالغی معاونت کند به حداکثر مجازات معاونت در آن جرم محکوم می شود.

مشاهده ماده 128 قانون مجازات اسلامی

ماده 127 ـ در صورتی که در شرع یا قانون مجازات دیگری برای معاون تعیین نشده باشد مجازات وی به شرح زیر است: الف ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها سلب حیات یا حبس دائم است حبس تعزیری درجه دو یا سه ب ـ در سرقت حدی و قطع عمدی عضو حبس تعزیری درجه پنج یا شش پ ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها شلاق حدی است سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری درجه شش ت ـ در جرایم موجب تعزیر یک تا دو درجه پایین تر از مجازات جرم ارتکابی تبصره 1 ـ در مورد بند (ت) این ماده مجازات معاون از نوع مجازات قانونی جرم ارتکابی است مگر در مورد مصادره اموال انفصال دائم و انتشار حکم محکومیت که مجازات معاون به ترتیب جزای نقدی درجه چهار شش و هفت است. تبصره 2 ـ در صورتی که به هر علت قصاص نفس یا عضو اجراء نشود مجازات معاون بر اساس میزان تعزیر فاعل اصلی جرم مطابق بند (ت) این ماده اعمال می شود.

مشاهده ماده 127 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM