نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1387/03/05

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر قیر

موضوع:
استرداد هدایای بعد از نامزدی در صورت طلاق

پرسش:
در صورت طلاق آیا زوج می تواند استرداد طلا جواهرات و هدایای دوران بعد از نامزدی را درخواست کند؟

نظر هیئت عالی:
ماده 1037 قانون مدنی در خصوص قابل استرداد بودن هدایای هر یک از نامزدها ناظر به هدایایی است که به منظور وصلت هر یک از نامزدها یا ابوین آن ها به طرف دیگر داده می شود ولیکن وصلت برهم خورده و انجام نمی شود در حالی که در فرض سوال وصلت انجام شده و پس از آن رابطه طرفین به طلاق منجر شده است در این صورت هدایا قابل استرداد به نظر نمی رسد.

نظر اکثریت:
برخلاف دوران نامزدی که طرفین می توانند رجوع کنند و هدایا را استرداد نمایند بعد از دوران نامزدی و زمانی که زندگی مشترک شروع می شود تملک حاصل می شود و زوجه مالک آن هدایا خصوصا طلا جواهرات می شود و غیرقابل استرداد است.

نظر اقلیت:
با توجه به این که ماده 1037 قانون مدنی مربوط به دوران نامزدی است و در دوران بعد از نامزدی و شروع زندگی مشترک قانون ساکت است باید به قصد زوج رجوع کرد. اگر قصد زوج هبه و فقط استفاده بوده طلا جواهرات و هدایا در صورت وجود عین قابل استرداد می باشد ولی در صورتی که قصد آن تملک باشد غیرقابل استرداد است.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1037 - هر یک از نامزدها می تواند در صورت به هم خوردن وصلت منظور هدایایی را که به طرف دیگر یا ابوین او برای وصلت منظور داده است مطالبه کند. اگر عین هدایا موجود نباشد مستحق قیمت هدایایی خواهد بود که عادتا نگاه داشته می شود مگر این که آن هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشد.

مشاهده ماده 1037 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM