نشست قضایی شماره 1398-5954

نشست قضایی شماره 1398-5954

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-5954


کد نشست:
1398-5954

تاریخ برگزاری:
1397/02/03

برگزار شده توسط:
استان خراسان رضوی/ شهر کاشمر

موضوع:
تلقی تهاتر به صورت انتقال مال غیر

پرسش:
شخص الف ملکی را به شخص ب با قولنامه عادی و با دریافت چک بابت ثمن می فروشد؛ شخص ب هم ملک را به شخص ج می فروشد لیکن ملک در تصرف وی با توافق طرفین باقی مانده و تحویل ج نشده است؛ شخص الف با شخص ب معامله اولی را به لحاظ عدم توانایی ب در پاس کردن چک اقاله کرده و چک به شخص ب تحویل می گردد. حال شخص ج از شخص ب به اتهام انتقال مال غیر شکایت می کند؛ آیا اقاله بین الف و ب مصداق جرم انتقال مال غیر تلقی می گردد یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
در فرض سوال اقاله انجام شده از مصادیق انتقال مال غیر محسوب نمی شود؛ نتیجتا نظریه ابرازی در حد این استنتاج تایید می کردد.

نظر اتفاقی:
سه نظر مطرح گردید:1- مال فروخته شده تا زمان تسلیم به خریدار در ید شخص ب امانت بوده و اقدام وی در اقاله مصداق خیانت در امانت می باشد. 2- شخص ب با فروش مال دیگر مالکیتی نسبت به مال جهت اقاله که نوعی عقد بوده و در فرض سوال نیز قصد طرفین برگرداندن همان مال بوده لذا جرم انتقال مال غیر محقق شده است. 3- اقاله در حکم تلف بوده و آنچه که بایستی پس از اقاله بازگردد مثل یا قیمت مال می باشد لذا جرمی محقق نشده است.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 674 ـ هرگاه در مهلتی که به طریق معتبری برای بازگشت منفعت زائل یا ناقص شده تعیین گردیده عضوی که منفعت قائم به آن است از بین برود به عنوان مثال چشمی که بینایی آن به طور موقت از بین رفته است از حدقه بیرون بیاید مرتکب فقط ضامن ارش زوال موقت آن منفعت است و چنانچه از بین رفتن آن عضو به سبب جنایت شخص دیگر باشد مرتکب دوم ضامن دیه کامل آن عضو میباشد.

مشاهده ماده 674 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM