نشست قضایی شماره 1399-7575

نشست قضایی شماره 1399-7575

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7575


کد نشست:
1399-7575

تاریخ برگزاری:
1398/09/12

برگزار شده توسط:
استان خراسان جنوبی/ شهر نهبندان

موضوع:
تکلیف دادگاه در صورت شناخته نشدن مخاطب در محل حسب اعلام مامور ابلاغ

پرسش:
در صورت طرح دعوی به طرفیت شخص حقوقی ابلاغیه های صادره به آخرین آدرس اعلامی در ثبت شرکتها ارسال می گردد چنانچه حسب اعلام مامور ابلاغ مخاطب در محل شناخته نشود تکلیف دادگاه چیست؟

نظر هیئت عالی:
مامور ابلاغ مکلف است اوراق قضایی شخص حقوقی را در آدرس اعلامی به ثبت شرکت ها ابلاغ نماید هر چند مخاطب در محل شناخته نشود.

نظر اکثریت:
با توجه به سکوت قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 باید به سابقه تقنینی مراجعه نمود و در سابقه تقنینی در ماده 108 قانون آیین دادرسی مدنی سابق مقرر شده که ( مامور ابلاغ این نکته را با گواهی پاسبان یا دو نفر از اهالی محل در ابلاغ نامه تصریح و به دفتر دادگاه عودت می دهد و در این صورت برگه های نامبرده ابلاغ شده محسوب است ) فلذا مامور ابلاغ اوراق را اعاده و اعاده اوراق در حکم ابلاغ است.

نظر اقلیت:
به مامور ابلاغ اعلام گردد که مکلف به ابلاغ در محل بوده صرف نظر از این که مخاطب در محل شناخته نشود.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 108 - خواهان می تواند قبل از تقدیم دادخواست یا ضمن دادخواست راجع به اصل دعوا یا در جریان دادرسی تا وقتی که حکم قطعی صادر نشده است در موارد زیر از دادگاه درخواست تامین خواسته نماید و دادگاه مکلف به قبول آن است: الف - دعوا مستند به سند رسمی باشد. ب - خواسته در معرض تضییع یا تفریط باشد. ج - در مواردی از قبیل اوراق تجاری واخواست شده که به موجب قانون دادگاه مکلف به قبول درخواست تامین باشد. د - خواهان خساراتی را که ممکن است به طرف مقابل وارد آید نقدا به صندوق دادگستری بپردازد. تبصره- تعیین میزان خسارت احتمالی با درنظر گرفتن میزان خواسته به نظر دادگاهی است که درخواست تامین را می پذیرد. صدور قرار تامین موکول به ایداع خسارت خواهد بود.

مشاهده ماده 108 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM