نشست قضایی شماره 1399-7107

نشست قضایی شماره 1399-7107

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7107


کد نشست:
1399-7107

تاریخ برگزاری:
1398/02/02

برگزار شده توسط:
استان گلستان/ شهر بندر ترکمن

موضوع:
تسری قانون مطبوعات نسبت به جرایم مطبوعاتی ارتکاب یافته در نشریه الکترونیکی

پرسش:
آیا در جرایم ارتکابی توسط متهم که در نشریه پایگاه الکترونیکی انجام شده مشمول قانون مطبوعات بوده یا مشمول عمومات قوانین جزایی می باشد؟ (به خصوص از حیث صلاحیت محاکم)

نظر هیئت عالی:
نشریه ای که بدون مجوز اعم از الکترونیکی یا سنتی انتشار یابد؛ از شمول قانون مطبوعات خارج است نتیجتا نظریه اقلیت که با این استنتاج موافق می باشد تایید می گردد.

نظر اکثریت:
با توجه به تبصره 3 ماده 1 از قانون مطبوعات که کلیه نشریات الکترونیکی را شامل مقررات این قانون (قانون مطبوعات) محسوب نموده است؛ لذا با توجه به ادات عام (کلیه) که افاده عموم می نماید؛ بنابراین صرف نظر از نوع نشریه الکترونیکی (فوق العاده یا عادی با مجوز یا بدون مجوز) مشمول قانون مطبوعات خواهد بود که رسیدگی آن با دادگاه کیفری یک مرکز استان خواهد بود.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه در تبصره 2 ماده 1 از قانون مطبوعات نشریه ای که بدون اخذ پروانه از هیات نظارت منتشر گردد از شمول قانون مطبوعات خارج می باشد؛ لذا تبصره 3 می بایستی در محدوده تبصره 2 تفسیر گردد؛ لذا منظور از تبصره 3 کلیه نشریات الکترونیکی می باشد که دارای مجوز و پروانه باشند و در غیر این صورت مشمول نمی گردد.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 1 - مطبوعات در این قانون عبارتند از نشریاتی که به طور منظم با نام ثابت و تاریخ و شماره ردیف در زمینه های گوناگون خبری انتقادی اجتماعی سیاسی اقتصادی کشاورزی فرهنگی دینی علمی فنی نظامی هنری ورزشی و نظایر اینها منتشر می شوند. نشریه الکترونیکی رسانه ای است که به طور مستمر در محیط رقمی (دیجیتال) انواع خبر تحلیل مصاحبه و گزارش را در قالب نوشتار صدا و تصویر منتشر می نماید. (الحاقی 08/09/1388) خبرگزاری داخلی موسسه ای خبری است که در زمینه جمع آوری پردازش و انتشار خبر تحلیل مصاحبه و گزارش در قالب نوشتار صدا و تصویر در محیط رقمی (دیجیتال) و یا غیر آن فعالیت می نماید. تبصره 1 - انتشار فوق العاده اختصاص به نشریه ای داد که به طور مرتب انتشار می یابد. تبصره 2 - نشریه ای که بدون اخذ پروانه از هیات نظارت بر مطبوعات منتشر گردد از شمول قانون مطبوعات خارج بوده و تابع قوانین عمومی است. (الحاقی 30/01/1379) تبصره 3 - کلیه نشریات الکترونیکی مشمول مواد این قانون است. (الحاقی 30/01/1379) تبصره4ـ خبرگزاری های داخلی از حیث حقوق وظایف حمایتهای قانونی و جرائم و مجازاتها و مرجع و نحوه دادرسی مشمول احکام مقرر در این قانون و اصلاحات آن می باشند. مدیرعامل و نویسندگان و تهیه کنندگان مطالب خبرگزاریها حسب مورد دارای همان مسوولیت هایی هستند که برای مدیر مسوول و نویسنده مطبوعات منظور شده است. هیات نظارت بر خبرگزاری ها همان هیات نظارت بر مطبوعات خواهد بود. (الحاقی 08/09/1388) آیین نامه اجرائی این تبصره ظرف سه ماه با پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.

مشاهده ماده 1 قانون مطبوعات

ماده 2 - رسالتی که مطبوعات در نظام جمهوری اسلامی بر عهده دارد عبارت است از: الف - روشن ساختن افکار عمومی و بالا بردن سطح معلومات و دانش مردم در یک یا چند زمینه مورد اشاره در ماده 1. ب - پیشبرد اهدافی که در قانون اساسی جمهوری اسلامی بیان شده است. ج - تلاش برای نفی مرزبندی های کاذب و تفرقه انگیز و قرار ندادن اقشار مختلف جامعه در مقابل یکدیگر مانند دسته بندی مردم بر اساس نژاد زبان رسوم سنن محلی و... د - مبارزه با مظاهر فرهنگ استعماری ( اسراف تبذیر لغو تجمل پرستی اشاعه فحشاء و...) و ترویج و تبلیغ فرهنگ اصیل اسلامی و گسترش فضائل اخلاقی. ه - حفظ و تحکیم سیاست نه شرقی و نه غربی. تبصره - هر یک از مطبوعات باید حداقل در تحقق یکی از موارد فوق الذکر سهیم و با موارد دیگر به هیچ وجه در تضاد نبوده و در مسیر جمهوری اسلامی باشد.

مشاهده ماده 2 قانون مطبوعات

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM