نشست قضایی شماره 1398-5792

نشست قضایی شماره 1398-5792

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-5792


کد نشست:
1398-5792

تاریخ برگزاری:
1397/05/18

برگزار شده توسط:
استان کرمانشاه/ شهر کرمانشاه

موضوع:
تاثیر گذشت شکات در تخفیف مجازات محکوم علیه

پرسش:
شخصی به اتهام صدور چند فقره چک بلامحل در پرونده های متعدد بر اساس بندهای متفاوت ماده 7 قانون صدور چک محکوم می گردد و سپس درخواست تجمیع آراء می نماید. دادگاه نیز با استدلال مندرج در نظریه شماره1032/96/07مورخ1396/05/07 اداره حقوقی رای به استناد بند ج ماده7 قانون صدور چک صادر می نماید. حال چنانچه یک یا چند نفر از شکات گذشت نمایند به نحوی که مبلغ کل چک هایی که شکات آنها گذشت نکرده اند کمتر از مبلغ مندرج در بند ج ماده7 شود تکلیف دادگاه یا اجرای احکام کیفری چیست؟

نظر هیئت عالی:
همانگونه که در نظر اتفاقی آمده است کاهش مجازات پس از صدور حکم قطعی متوقف بر گذشت همه شکات پرونده است.

نظر اتفاقی:
با توجه به اینکه در زمان ارتکاب جرم و شکایت شکات مبلغ مندرج در چک ها منطبق بر بند ج ماده7 قانون صدور چک بوده گذشت بعد از صدور حکم قطعی موجب خروج موضوع از شمول بند ج ماده 7 قانون صدور چک نمی شود و در این خصوص قاضی دادگاه و قاضی اجرای احکام کیفری تکلیفی ندارند و گذشت تمام شکات صرفا موجب کاهش مجازات محکوم علیه به یک سوم مبلغ مورد حکم در دادنامه که بر اساس بند ج ماده7 قانون مرقوم صادر شده می شود.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 483 ـ هرگاه شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم غیرقابل گذشت پس از قطعی شدن حکم از شکایت خود صرفنظر کند محکوم علیه می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی درخواست کند در میزان مجازات او تجدید نظر شود. در این صورت دادگاه به درخواست محکوم علیه در وقت فوق العاده و با حضور دادستان یا نماینده او با رعایت مقررات ماده (300) این قانون رسیدگی می کند و مجازات را در صورت اقتضاء در حدود قانون تخفیف می دهد یا به مجازاتی که مناسب تر به حال محکوم علیه باشد تبدیل می کند. این رای قطعی است.

مشاهده ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM