نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1385/09/07

برگزار شده توسط:
استان فارس/ شهر مهر

موضوع:
تقاضای طلبکار مبنی بر مهر و موم ترکه

پرسش:
اگر طلبکاری از متوفی چکی داشته باشد و تقاضای مهر و موم ترکه را نماید آیا مهر و موم انجام می شود؟

نظر هیئت عالی:
نشست قضایی (1) مدنی: به موجب بند (3) ماده 167 قانون امور حسبی طلبکار متوفی که طلب او مستند به سند رسمی یا حکم قطعی باشد به مقدار طلب در صورتی که در مقابل طلب رهن نبوده و ترتیب دیگری هم برای تامین طلب نشده باشد می تواند تقاضای مهر و موم ترکه را نماید. نظر به این که مستند درخواست طلبکار در سوال مطروحه چک صادره از ناحیه متوفی است که از جمله اسناد عادی محسوب می شود لذا درخواست مهر و موم از ناحیه متقاضی مذکور موجه نبوده و قابل پذیرش نیست.

نظر اتفاقی:
تقاضای مهر و موم ترکه از طلبکار باید به موجب سند رسمی باشد. با توجه به این که سند رسمی نیست و فقط در حکم اسناد لازم الاجرا می باشد لذا مهر و موم ترکه صادر نمی شود. اگر در مورد وجه چک در دادگاه رسیدگی و حکم قطعی صادر شده باشد در صورتی که مالی از قبل به عنوان تامین خواسته از متوفی توقیف نشده باشد امکان صدور قرار مهر و موم ترکه وجود دارد. (مهر و موم ترکه در اموال منقول به عمل می آید).

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 167- اشخاص مذکور زیر می توانند درخواست مهر و موم ترکه را بنمایند: 1- هر یک از ورثه متوفی یا نماینده قانونی آن ها. 2- موصی له در صورتی که وصیت به جزء مشاع شده باشد. 3- طلبکار متوفی که طلب او مستند به سند رسمی یا حکم قطعی باشد به مقدار طلب در صورتی که در مقابل طلب رهن نبوده و ترتیب دیگری هم برای تامین طلب نشده باشد. 4- کسی که از طرف متوفی به عنوان وصایت معین شده باشد.

مشاهده ماده 167 قانون امور حسبی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM