نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1380/02/13

برگزار شده توسط:
استان کرمان/ شهر کرمان

موضوع:
امتناع کارشناس از انجام کارشناسی به عذر کافی نبودن هزینه کارشناسی

پرسش:
آیا کارشناس میتواند به لحاظ کسر هزینه نسبت به نرخ تعرفه رسمی از انجام کارشناسـی خودداری کند یا اینکه الزاما باید کارشناسی را انجام بدهد و بعدا مازاد هزینه کارشناسـی را مطالبه کند؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به ماده 264 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی کارشناس نمیتواند از انجام دستور دادگاه به عذر کافی نبودن دستمزد کارشناسی استنکاف ورزد. بدیهی است در مورد درخواسـت وی مبنـی بـر تعدیل دستمزد پس از انجام کارشناسی و با رعایت کمیت و کیفیـت و ارزش کـار انجـام شده دادگاه باید تصمیم مقتضی اتخاذ کند و در نتیجه نظراکثریت مورد تایید است.

نظر اکثریت:
کارشناس نمیتواند با ادعای کسر هزینه کارشناسی از انجام کارشناسی خودداری کند. مسـتند به ماده 264 قانون آیین دادرسی مدنی او میتواند بعد از اظهارنظر تقاضـای مـازاد را بکنـد و چنانچه هزینه به صورت علی الحساب تعیین شده باشد مستند به ماده 6 قانون تعرفه دسـتمزد کارشناسان مصوب 1358 کارشناس مکلف به انجام کارشناسی است و نسبت به کسـر از مبلـغ تعرفه در صورت عدم یا ایداع مازاد میتواند دادخواست بدهد.

نظر اقلیت:
در صورتی که در قرارداد کارشناسی قید علی الحساب نیامـده باشـد کارشـناس مـیتوانـد از انجام کارشناسی خودداری کند تا خواهان هزینه کارشناسی را طبق تعرفه و مسـتند بـه مـاده 6 یاد شده پرداخت کند.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 264 - دادگاه حق الزحمه کارشناس را با رعایت کمیت و کیفیت و ارزش کار تعیین می کند. هرگاه بعد از اظهار نظر کارشناس معلوم گردد که حق الزحمه تعیین شده متناسب نبوده است مقدار آن را به طور قطعی تعیین و دستور وصول آن را می دهد.

مشاهده ماده 264 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM