نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1384/03/03

برگزار شده توسط:
استان بوشهر/ شهر دشتی

موضوع:
عدول از دستور تخلیه ملک

پرسش:
آیا دستور تخلیه صادره در اجرای قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال 1376 قابل عدول است؟ در صورتی که دستور صادره اشتباه باشد راهکار قانونی برای جلوگیری از تضییع حقوق مستاجر چیست؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به ماده 5 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1376 چنان چه مستاجر در مورد مفاد قرارداد ارایه شده از موجر مدعی هرگونه حقی باشد ضمن اجرای دستور تخلیه می تواند در مرجع صالح طرح شکایت نماید. به علاوه به موجب ماده 17 آیین نامه اجرایی قانون مزبور مصوب 1378 حتی در صورتی که مستاجر نسبت به اصالت قرارداد ارایه شده توسط موجر و یا تمدید قرارداد اجاره ادعای حقی داشته باشد باز هم از موجبات تاخیر در اجرای دستور تخلیه نمی باشد مگر این که دادگاه صالح رسیدگی کننده به این ادعا (که می تواند دادگاه دیگری جز صادرکننده دستور تخلیه باشد) شکایت را مدلل دانسته و پس از اخذ تامین متناسب قرار توقیف عملیات اجرایی را صادر کند؛ لذا راهکار قانونی جلوگیری از دستور تخلیه عدول از دستور تخلیه توسط مقام قضایی صادرکننده آن نمی باشد و اساسا عدول از دستور مجوز می خواهد که چنین تجویزی از سوی قانونگذار ملاحظه نمی شود. نظر اکثریت در نشست قضایی دادگستری بوشهر تا حدودی که عدول از دستور را مجاز نمی داند همچنین اتفاق نظر نشست قضایی دشتی تا حدودی که با این نظر منطبق می باشد صحیح و قانونی است.

نظر اکثریت:
دستور تخلیه در اجرای قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1376 آثار احکام دادگاه ها را دارد لذا قابل عدول نیست و در صورت وقوع اشتباه راهکار قانونی برای جلوگیری از تضییع حق در وضعیت فعلی به نظر نمی رسد.

نظر اقلیت:
دستور تخلیه آثار احکام دادگاه ها را ندارد لذا مشمول قاعده فراغ دادرس نیست و به طور کلی هر دستور قابل عدول می باشد مگر این که قانون استثنا کرده باشد. لذا در فرض مسیله چون قانون استثنا نکرده دستور تخلیه قابل عدول است.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM